Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In therapie met sociale media

27 juni 2022 @ 20:00 - 22:00

In therapie met sociale media. Een dialoog tussen mens en media in Amsterdam op 27 juni 2022.
 
De sociale medialoze mens bestaat niet meer. In korte tijd zijn platforms als Twitter, Facebook, Instagram en nu ook TikTok het weefsel van onze samenleving geworden. Sociale media stellen ons in staat om vriendschappen en familiecontacten te onderhouden en om mensen buiten onze bubbel te bereiken. Evengoed staan vooral de negatieve effecten van het gebruik in de spotlight.
De onzekerheden, slaapproblemen en depressies die hieruit voortvloeien worden aan ons, de verslaafde gebruikers, toegeschreven.
 
Maar tot in hoeverre is dit onze zwakte en niet de perverse kracht van sociale media? En hoe kunnen we onze verhouding tot deze platforms gezonder maken? We moeten nadenken over beschaafde systemen, in plaats van beschaafder gedrag.
 
Ook politiek gezien zijn sociale media krachtig. Repressieve regimes zijn bang voor de macht van sociale media; zo werden de Arabische Lente en opstanden in Moldavië ook wel Twitterrevoluties genoemd en is TikTok dé manier waarop Russische burgers een ander perspectief krijgen op de oorlog in Oekraïne.
 
In het programma Relatietherapie met sociale media onderzoeken wordt de verhouding tussen mens en sociale media onderzocht. Wat maakt deze platforms nu juist ongezond in hun relatie tot ons?
 
Sprekers onder anderen:

Jeroen de Vos, media-antropoloog
Siri Beerends,  tech-filosoof en socioloog
Najla Edriouch, 
GZ-pyscholoog en Youtuber
 
Het programma is in samenwerking met SETUP, platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur. Sinds de oprichting in 2010 maakt SETUP met kunstenaars en ontwerpers de gevolgen van technologische ontwikkelingen tastbaar.
SETUP: https://www.setup.nl/
 
Datum en tijd: Maandag
 
Volledig programma, inschrijven en meer info bij De Balie: https://debalie.nl/programma/relatietherapie-met-sociale-media-27-06-2022/
 

Gegevens

Datum:
27 juni 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer