Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe kunnen we wel zorgen voor bevoegde leraren?

10 maart 2023 @ 15:30 - 17:00

Hoe zorgen we voor een bevoegde leraar voor elk kind? Op 10 maart 2023 organiseert debatcentrum de Balie in Amsterdam in samenwerking met de Algemene Onderwijsbond  (AOb) een open gesprek tussen tussen leraren, schoolleiders, ondersteuners, schoolbestuurders en onderwijswethouder Marjolein Moorman.

Groot was de commotie toen een aantal Amsterdamse schoolbesturen eind januari aankondigden dat een bevoegde leraar voor de klas niet langer een vanzelfsprekendheid zou zijn. Ouders, leraren en politiek reageerden zeer afwijzend op dit voorstel. Maar hoe kan het dan wel? Want het lerarentekort is groot en de werkdruk enorm.

Wat kunnen we samen doen om werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken, zodat leraren niet het onderwijs massaal verlaten, maar juist weer terugkeren in de klas.
Deze bijeenkomst is nadrukkelijk een gesprek, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk vragen en opmerkingen van het publiek willen behandelen.

Met:
Marjolein Moorman, wethouder van Amsterdam, o.a. onderwijs
Thijs Roovers, lid van het dagelijks bestuur van de Algemene Onderwijsbond (AOb)

Datum en tijd: Vrijdag 10 maart 2023, van 15.30 – 17.00 uur
Plaats: Grote Zaal debatcentrum De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Entree: Naar draagkracht, tussen € 10,00 en € 19,00

Aanmelden, volledig programma en meer info bij De Balie: https://debalie.nl/programma/hoe-kunnen-we-wel-zorgen-voor-bevoegde-leraren-10-03-2023/

Zie ook: Gemeente Amsterdam gaat noodgedwongen werken met onbevoegde leerkrachten voor de klas. Leraren wijzen erop: onderwijs is een vak, Blogs Beroepseer, 31 januari 2023: https://beroepseer.nl

Gegevens

Datum:
10 maart 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer