Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het nationale psychosecongres: Wat is goede zorg?

30 september 2021 @ 09:00 - 17:00

Op donderdag 30 september 2021 vindt het Nationale Psychosecongres plaats: Wat is goede zorg? . Een bijzondere hybride editie vanuit het Muntgebouw in Utrecht.
Deze dag staat in het teken van nieuwe wetenschappelijke kennis op het gebied van diagnostiek en behandeling van psychotische aandoeningen én de praktische toepasbaarheid en maatschappelijke relevantie daarvan.

We kijken uit naar een onderscheidend psychosecongres, waarbij kenniscentrum Phrenos samenwerkt met relevante (onderzoeks)groepen en partijen in de Nederlandse psychosezorg, zoals GROUP en HAMLETT, RGOc, Netwerk Vroege Psychose (NVP), PsychoseNet, Anoiksis en Ypsilon (Mind).

Dagvoorzitters zijn Wim Veling en Anne Marsman

Programma

Jim van Os, voorzitter Divisie Hersenen Universitair Medisch Centrum Utrecht, geeft een inleiding met de titel: Samen op weg naar een relationeel ecosysteem van ggz. De visie van de patiëntenfederatie tot 2030 vat de uitdaging voor de zorg als volgt samen: Meer mens, minder patiënt. Maar de invoering van een ‘mensgerichte’ zorg is geen sinecure. Dat vereist een systeem waarin de ggz met evidence-based behandelingen samengaat met een groeiende informele of parallelle ggz gekenmerkt door psychische variatie als onderdeel van diversiteit, integratie van ziekte, leren van ervaringsdeskundigheid, empowerment en ‘behandelingen’ in de vorm van verbinding bieden, draagbaar maken van lijden, social holding of gemeenschapskracht, sociale economie en weerbaarheidsbevordering.

Het belang van het triadisch perspectief wordt verwoord in een Tedtalk van Tanja Tillemans en Bert Stavenuiter.

Het programma wordt vormgegeven in vier thema’s (tracks) :
Track 1: Bereikbaarheid en toegankelijkheid van goede zorg voor mensen met een psychose. Ingeleid door Nynke Boonstra
Track 2: Medicatie. Ingeleid door Lieuwe de Haan
Track 3: Nieuwe interventies en psychologische mechanismen. Ingeleid door Marieke Pijnenborg
Track 4: Herstel en participatie. Ingeleid door Irene van de Giessen

Datum en tijd: Donderdag 30 september 2021, van 9.00 – 17.00 uur
Plaats: Muntgebouw Utrecht, Utrecht
Entree:  € 295,-; met korting € 225,- en  € 75,-

Inschrijven, volledig programma en meer info bij kenniscentrum Phrenos: https://kenniscentrumphrenos.nl/scholingsaanbod/het-nationale-psychose-congres-wat-is-goede-zorg/

 

Gegevens

Datum:
30 september 2021
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer