Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Hack Talk 15: content src= “crowd”

9 juli 2019 @ 19:00 - 21:00

Hack Talk 15: content src= “crowd” in Rotterdam op dinsdag 9 juli 2019.

Het is de laatste aflevering van dit seizoen. Thema is dit keer … geen thema. Iedereen kan namelijk zelf een item indienen, oftewel crowd sourced. Heb je zelf iets gehackt of gemaakt, wil je iets bespreken dat te maken heeft met technologie of wil je graag iemand in ons programma laat het per mail weten.

Aan tafel:

 • CISO, SIEM, SOC … WTF? RTFM! In cyber security is er nogal wat onbegrijpelijk jargon. Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie van Nederlandse cyber security bedrijven, heeft daarom vanuit de Cyber Security Alliantie een woordenboek gemaakt. Samen met directeur Petra Oldengarm leggen we de eerste resultaten voor aan het publiek.
 • Wido Potters over Abuse.io, een open source platform waarmee je misbruik, zoals spam en botnets in je netwerk, kunt rapporteren, analyseren en delen.
 • Websites werken steeds vaker met certificaten, die aan moeten tonen dat ze site echt is. En om te laten zien dat de certificaten echt gesigneerd zijn, maken Certificate Authorities hun logfiles openbaar. Dit is voor Rik van Duijn van Dearbytes en zijn collega Leandro Velasco een interessante bron, vol interessant treath intell…
 • Kees Neggers is een van de sleutelfiguren die het internet groot hebben gemaakt, vanuit organisaties als Surfnet, AMS-IX, RARE/TERENA, RIPE NCC, ISOC en ISOC.nl. Hij staat daarom ook als ‘pioneer’ in The Internet Hall of Fame. Maar, hoe mooi internet ook is, er gaat ook veel mis omdat het niet ontworpen was voor wat we er nu mee doen. Aldus: stel dat we opnieuw zouden beginnen met internet, wat zouden we nu anders doen?
 • Cyberstalking is erg naar en slachtoffers durven er meestal niet over te spreken in het openbaar. Saskia wel. Ze vertelt haar verhaal om anderen die er ook last van hebben te helpen er iets tegen te doen.
 • Malware: Symptoms of Viral Infection” is een tentoonstelling die 5 juli van start gaat in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Het gaat over de geschiedenis en evolutie van het computervirus en we praten hierover met Hoofd Programma Flora van Gaalen.
 • Niemand weet wie er ooit mee is begonnen, maar iedereen heeft het erover. Er gaat ook geen cyber security congres voorbij of je ziet ze wel: virtual boxes. We praten hierover met Edwin van Andel, CEO van Zerocopter.
 • Finalhack.py is een hack challenge van de Hogeschool Rotterdam. Vier teams hebben een prototype security applicatie gemaakt en gepresenteerd. Tijdens Hack Talk maakt de jury bekend welk prototype het beste is, erin is geslaagd anderen aan te vallen en zich het best heeft verdedigd.
 • Tagology is typisch weer zo’n idee van Chris dat waarschijnlijk niet gaat werken. Zowel, dan wordt dit de universele taal voor machines en mensen over de hele wereld.
 • Screening van eerste Hack Talk video

Datum en tijd: Dinsdag  9 juli 2019, van 19.00 – 21.00 uur; inloop 18.30 uur
Plaats: Instituut WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Toegang gratis.

Aanmelden en meer info bij Hack Talk: https://hacktalk.nl/ht15.html

Hack Talk is een praatprogramma over cyber security. Welke onverwachte mogelijkheden heeft informatietechnologie? Wie heeft er nu weer gelekt? Wat voor wetten komen eraan? En hoe maken we het internet met z’n allen veiliger? Bij Hack Talk bespreken we elke tweede dinsdag van de maand de actualiteiten in cyber security: kritisch op wat misgaat en aandacht voor wat wel goed gaat. Op z’n Rotterdams, oftewel niet lullen maar patchen.

Hack Talk wordt georganiseerd en gepresenteerd door Chris van ’t Hof van Tek Tok. Locatie is Club WORM, het Rotterdamse Instituut voor avant-gardistische recreatie. Zij doen de techniek, muziek, beelden, inschrijving en werving van performers. We werken samen met de hackercommunity om onderwerpen, demo’s, acts en andere leuke dingen op het podium te krijgen.

Volgende aflevering in 2020.

Gegevens

Datum:
9 juli 2019
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer