Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Frankenstein en de pedagogiek

15 september 2021 @ 20:30 - 21:30

Je samen met anderen verdiepen in de pedagogische klassieker Frankenstein en de pedagogiek – Over de mythe van maakbaarheid en opvoeding in onderwijs van Philippe Meirieu tijdens de Online leesclub op drie avonden in augustus, september en oktober 2021.
 
Ieder die opvoedt of lesgeeft wordt dagelijks geconfronteerd met een onontkoombare realiteit: je ontmoet iemand die afhankelijk is van jou, en van wie ‘iets’ gemaakt moet worden, maar op wiens vrijheid jouw wil geen greep heeft.
 
Aan de hand van de wonderlijke geschiedenis van dokter Frankenstein en zijn fameuze maaksel beschrijft de bekende, Franse pedagoog Philippe Meirieu in dit boek deze typische, pedagogische onderneming. Daarbij gaat hij op zoek naar ideeën die kunnen helpen om een opvoedingsrelatie niet, zoals in het beroemde verhaal van Frankenstein, in een nachtmerrie te laten eindigen. Moet je daarvoor elk voornemen om van de ander ‘iets’ te ‘maken’ opgeven, en zo ja, verval je dan niet in een gevoel van onmacht en fatalisme?
 
Met andere woorden: kun je een opvoeder zijn zonder een dokter Frankenstein te zijn?
 
Wouter Pols en Simon Verwer, vertalers van Meirieu, organiseren een online leesclub waarin je samen met anderen van gedachten kunt wisselen, onder de bezielende leiding van twee Meirieu-experts. De bijeenkomsten vinden online plaats op:
 
Dinsdagavond 24 augustus 2021, van 20.30 – 21.30 u
Woensdagavond 15 september 2021, van 20.30 – 21.30 u
Donderdag 07 oktober 2021, van 20.30 – 21.30 u
 
Aanmelden, volledig programma en meer info bij uitgeverij Phronese: www.uitgeverijphronese.nl/?page_id=909

Gegevens

Datum:
15 september 2021
Tijd:
20:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer