Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival van de journalistiek 2022 ‘Klaar voor de toekomst’

21 mei 2022 @ 14:00 - 21:30

Festival van de Journalistiek 2022 heeft als thema Klaar voor de toekomst en vindt plaats in Amsterdam op zaterdag 21 mei.

Innovatieve en onafhankelijke journalistiek is urgenter dan ooit, maar de tools én het journalistieke landschap veranderen snel. Als journalist ervaar je continu nieuwe uitdagingen: nieuwe technologie en technieken, maar ook ontwikkelingen in de wereld die elkaar snel opvolgen. Wie is de hedendaagse journalist en hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? Hoe blijf je onafhankelijk? Waarom zou je regiojournalist willen worden? Of buitenlandjournalist? En hoe zorg je dat je een fatsoenlijk tarief verdient?
 
Met een verrassend programma van kundige sprekers en workshops, van de inzet van A.I tot salaris- en tarief-onderhandelingen, biedt het Festival van de Journalistiek handvatten voor de toekomst.
 
Sprekers
 
Olaf Koens, schrijver en journalist; Rob Freijssen, projectleider van de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen; Bas Booister, project- en beleidsmedewerker bij de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen); Maartje Duin, podcastmaker; Sophie van Gool, columnist Het Financieele Dagblad; Eric Feijten, freelance cameraman-editor en trainer voor PersVeilig; David van Dam,  freelance fotojournalist; Freek van den Bergh, freelance fotojournalist; Wilma Haan, adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws en bestuurslid Persvrijheidsfonds; Helene van Santen, hoofdredacteur Margriet; Ilse Openneer, hoofdredacteur RTL Nieuws; Sarah Sylbing en Ester Gould, beiden documentairemakers; Ilvy Njiokiktjien, fotojournalist; Goos de Boer, onderzoeksjournalist; Laurens Vreekamp, journalist, trainer, designer en oprichter van Future Journalism Today Academy; Eddy van Wessel, fotograaf; Thomas Muntz, filosoof, politicoloog, docent onderzoeksjournalistiek en hoofdredacteur van Investico; Marcel Fokkink, juridisch medewerker Auteursbond; Lale Gül, schrijver van Ik ga leven, columnist voor Het Parool.
 
Datum en tijd: Zaterdag 21 mei 2022, van 14.00 – 21.30 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: € 36,00; met korting € 25,00, € 20,00 of € 8,00
 
Tickets bestellen, volledig programma en meer info bij Nederlandse Vereniging van Journalisten: https://www.nvj.nl/programma-festival-journalistiek-2022
 

Gegevens

Datum:
21 mei 2022
Tijd:
14:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer