Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Europese digitale identiteit

10 november 2022 @ 10:00 - 16:30

De Europese digitale identiteit heeft als doel burgers in de informatiesamenleving meer controle over hun gegevens te bieden en dienstverlening van overheden aan burgers en bedrijven te verbeteren. Een mooie ambitie, die wel de nodige vragen oproept.

Feitelijke vragen zoals: wat houdt de Europese digitale identiteit in, wat is het nut ervan?

Maar ook principiële vragen: is de angst voor een controlesamenleving reëel, of een ongewenste perceptie? Hoe is het gesteld met cybersecurity, privacy en inclusie?

Praktische vragen zijn er ook: is de overheid er klaar voor, als het om organisatie, gegevensbeheer en digitale architectuur gaat? Wat kunnen we leren van andere landen? Hoe kunnen overheid en markt samenwerken? Al deze aspecten staan centraal tijdens het iBestuur-congres over de Europese digitale identiteit.

Sprekers

Lorena Boix Alonso, Europese Commissie; Jaap-Henk Hoepman, hoogleraar/universitair hoofddocent Karlstad/Nijmegen; Michiel van der Veen, directeur Innovatie en Ontwikkeling bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, Ministerie van BZK; Ilyaz Nasrullah, digitaal strateeg en columnist Trouw.

Ilyaz Nasrullah: Is decentralisatie van identiteit een valkuil?

Het ideaal achter het internet is altijd geweest dat er macht bij het individu komt te liggen. Ondanks dat ideaal is macht op het internet gecentraliseerd geraakt. Dit is het geval geweest in de beweging van web 1.0 naar de cloud/web 2.0. En alhoewel de cryptogemeenschap met web 3.0 opnieuw probeert te bewegen naar decentralisatie, is er ook in die gemeenschap een dynamiek ontstaan die tot centralisatie leidt. Op wat voor manier zou dit ook kunnen gebeuren met het eID, en is het te voorkomen?

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders en beslissers binnen de publieke sector c.q. uitvoeringsorganisaties die contact hebben met burgers en bedrijven.
 

Datum en tijd: Donderdag 10 november, van 10.00 – 16.30 uur
Plaats: Caballero Fabriek, Saturnusstraat 60, Den Haag
Entree:  
 
Volledig programma, aanmelden en meer info bij Congres digitale overheid: https://congresdigitaleoverheid.nl/
 
Het congres wordt georganiseerd door iBestuur, onderdeel van Sijthoff Media, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZI), en Tata Consultancy Services

 
iBestuur: https://ibestuur.nl/

Gegevens

Datum:
10 november 2022
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer