Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Europese Dag van de Talen

26 september 2021

In Europa worden 800 miljoen Europeanen, vertegenwoordigd in de 47 lidstaten van de Raad van Europa, aangemoedigd om, ongeacht hun leeftijd, meer talen te leren. De Raad van Europa is ervan overtuigd dat taalkundige diversiteit een instrument is om intercultureel begrip te vergroten en dat het een belangrijk element is in het culturele erfgoed van ons continent. Om die reden promoot de Raad van Europa meertaligheid in heel Europa.
Op initiatief van de Raad van Europa wordt de Europese Dag van de Talen sinds 2001 elk jaar gevierd op 26 september – samen met de Europese Commissie.

De organisatie nodigt dit jaar iedereen uit om rond de Europese Dag van de Talen een taal-uitdaging aan te gaan!

51 uitdagingen, weergegeven in een handboek, moedigen leerlingen en cursisten aan om een beetje uit hun comfortzone te stappen en de talloze mogelijkheden te benutten die zich voordoen om een taal te gebruiken of meer te leren over een taal buiten de context van een klas- of leslokaal.

Klik hier voor downloaden handboek The secret agent’s handbook of language challenges: https://edl.ecml.at/Portals/33/documents/language-challenge/EDL-language-challenge-handbook-EN.pdf?ver=2019-05-14-111112-403

Meer info over deelnemen aan de Europese Dag van de talen: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/nl-NL/Default.aspx

De Vlamingen vieren dit jaar de Europese Dag van de talen op 24 september 2021. Meer info over de talrijke activiteiten: https://www.epos-vlaanderen.be/nl/EDT

Welke taal is het?

We kennen allemaal deze situatie: in een bus, een café, op straat… horen we twee mensen praten in een vreemde taal – en we vragen ons af welke taal dat is. Oefen mee en de volgende keer dat je dit meemaakt, zal je veel vlugger kunnen ontcijferen om welke taal het gaat!

Ga naar: https://edl.ecml.at/Games/Whichlanguageisit/tabid/3202/Default.aspx

De Europese Talendag wordt ondersteund en gecoördineerd door het Europees Centrum voor Moderne Talen van de Raad van Europa. De Raad van Europa is de toonaangevende mensenrechtenorganisatie van Europa en telt 47 lidstaten, waarvan 27 ook lid zijn van de Europese Unie.

Europese Dag van de Talen: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/nl-NL/Default.aspx

Gegevens

Datum:
26 september 2021
Evenement Categorie:

Locatie

Geen locatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer