Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een sterke sociale wijk: Aanpakken met impact

26 mei 2021 @ 10:00 - 15:30

Hoe geven we vorm aan het sociaal offensief en welke impact kan het sociaal werk hierin hebben? Hoe gaan we een gezonde leefstijl en preventie waarmaken? Wat vraagt dit van de politiek, de zorgverzekeraars en de wetenschap? Wat kunnen we leren van het verleden en hoe kunnen we in actie komen voor een langjarige en lerende wijkaanpak? Hoe benutten we de energietransitie en de zorg voor een gezonde leefomgeving? En hoe maken we hiervoor gebruik van onderzoek, profilering en storytelling?

Het jaarcongres sociaal werk 2021 Een sterke sociale wijk: Aanpakken met impact gaat over het benutten van kansen en de wijk als krachtbron. Over sociaal werkers die in dorpen en buurten het verschil maken. Verder gaat het over de echte transformatie en het versterken van de sociale kwaliteit door het maken van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties.

Het congres vindt plaats op woensdag 26 mei 2021, van 10.00 – 15.30 uur en is naar alle waarschijnlijk voornamelijk digitaal.

Programma

  • workshops waarin het gaat over het vormgeven van de sociale wederopbouw van Nederland;
  • plenaire zittingen;
  • breed keuzeprogramma aan deelsessies
  • bekendmaking uitslag verkiezing Sociaal Werker 2021.

Het jaarcongres – initiatief van Sociaal Werk Nederland en Sociaal Werk werkt –  is bestemd voor bestuurders, sociaal werkers/professionals, staf, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers en alle partners van het sociaal domein.

Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland, met ruim 450 leden.
Sociaal Werk werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de cao-tafel Sociaal Werk zetten zij zich in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Meer info en aanmelden (met vroegboekkorting t/m 31 maart) op: www.sociaalwerknederland.nl/actueel/nieuws/9989-uitnodiging-jaarcongres-sociaal-werk-aanpakken-met-impact

Gegevens

Datum:
26 mei 2021
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer