Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Democratiseer ons werk!

15 februari 2023 @ 20:00 - 22:00

Hoe kunnen we de stem van werknemers versterken?

Wat gebeurt er met onze samenleving en de planeet als het kapitalisme de democratie ondermijnt? De spanningen tussen democratie en kapitalisme bestaan al lang en de sociale gevolgen van COVID-19 hebben die versterkt. Wie essentieel werk doet wordt laagbetaald en heeft weinig te zeggen. En in de platformeconomie is een algoritme de baas.

Hoe kunnen we de zeggenschap van werkenden terugvorderen? In 2020 eisten de opstellers van een manifest*) over de toekomst van werk om de balans op de werkvloer te herstellen. Nu is er de Nederlandse vertaling van Democratize Work met argumenten en voorstellen voor een democratische toekomst. Isabelle Ferreras, een van de initiatiefnemers van deze beweging, presenteert de belangrijkste ideeën over democratie in organisaties, gevolgd door een panelgesprek.

Datum en tijd: Woensdag 15 februari 2023, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, IJzaal, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Gratis

Reserveren en meer info bij Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/democratiseer-ons-werk

*) Manifest voor de rechten van werknemers

Kwesties als de keuze van een CEO, het bepalen van belangrijke strategieën en de verdeling van de winst zijn te belangrijk om aan de aandeelhouders alleen over te laten. Werknemers zijn meer dan koopwaar; ze zijn het hart van bedrijven. Zij moeten dezelfde zeggenschap krijgen als aandeelhouders, ook met het oog op herstel van het milieu.

Zie verder: www.groene.nl/artikel/manifest-voor-de-rechten-van-werknemers

Gegevens

Datum:
15 februari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer