Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De stoïcijnse week

29 april 2024 @ 10:30 - 3 mei 2024 @ 12:30

De stoicijnse week, georganiseerd door de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden (ISVW), vindt plaatrs van 29 april t/m 3 mei 2024.

De filosofie van de Stoa is een praktische filosofie die veel mensen inspireert. Tijdens deze bij velen geliefde summerschool lees je geschriften van klassieke stoïcijnen, zoals Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius, en breng je hun ideeën in de praktijk. Volgens de stoïcijnen heb je alleen invloed op je eigen gedachten en handelen. Toch laten mensen zich al te vaak frustreren door gebeurtenissen in de wereld en gedragingen van anderen.

Met stoïcijnse denkoefeningen leer je je kalmte bewaren bij tegenslag, je aandacht te richten op wat je kunt beïnvloeden en te accepteren wat je niet kunt veranderen. Met Dennis de Gruijter en gastsprekers, onder wie experts op het gebied van stoïcijns gedachtegoed en professionals die vertellen hoe zij de stoïcijnse filosofie toepassen.

De stoïcijnse week is voor iedereen die geïnteresseerd is in de stoïcijnse levensfilosofie en deze op een praktische manier in zijn of haar leven wil toepassen.

De cursus bestaat uit colleges, stoïcijnse oefeningen en werkvormen, dialoog en studietijd. Het boek Vrij en onkwetsbaar is de basisliteratuur voor de cursus.  Cursisten worden verzocht dit boek aan te schaffen voor aanvang van de cursus en mee te nemen.

De cursus bestaat uit 27 contacturen en (optioneel) enkele uren zelfstudie. Bij de cursus wordt een reader op de eerste dag ter beschikking gesteld. De teksten uit deze reader komen vooraf ook op de Digitale Leeromgeving beschikbaar voor deelnemers aan de cursus. Het is niet verplicht om deze teksten vooraf te hebben gelezen, maar wel verdient het de aanbeveling om alvast een blik erop te werpen.

Datum en tijd: Maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei 2024. Aanvang maandag om 10.30 uur, einde vrijdag om 12.30 uur met afsluitende lunch
Plaats: Internationale School voor Wijsbegeerte, Dodeweg 8, Leusden
Kosten: Tussen  € 917,70 – 1.215,50

Aanmelden, cursusprogramma met naam docenten en meer info bij ISVW: https://isvw.nl/activiteit/stoicijnse-week-2024/

Op de filosofiecursussen van ISVW doe je kennis op over filosofen en hun ideeën. Je leert je eigen ideeën en standpunten toetsen, scherpen en verdiepen door met de docent en anderen in gesprek te gaan. Daarnaast oefen je communicatieve vaardigheden zoals: aandachtig luisteren, je eigen gedachten bondig onder woorden brengen, en betekenisvolle vragen stellen.

Gegevens

Begin:
29 april 2024 @ 10:30
Einde:
3 mei 2024 @ 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Leusden

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer