Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De staat van de rechtsstaat #2

4 maart 2024 @ 20:00 - 22:00

Sinds de PVV in november 2023 als grootste partij uit de verkiezingen kwam, zijn er zorgen over de grondwet en onze grondrechten. PVV-leider Geert Wilders wilde geen islamitische scholen en moskeeën meer, hij was voor administratieve detentie en wil de publieke omroep afschaffen. De meest omstreden ideeën zijn inmiddels de ijskast in, maar het blijven zaken die met meerdere artikelen van de grondwet in strijd zijn. Hoe terecht zijn de zorgen en wat zijn de mogelijke gevolgen voor de rechtstaat?

De formerende partijen beweren dat de bezorgdheid ongegrond is: de grondwet valt niet zomaar te wijzigen, het is een proces dat jaren zou duren – maar komen onze grondrechten in die tijd toch niet onder druk te staan? Wat voor invloed heeft dit gedachtegoed op onze maatschappij? Zijn de basisprincipes van de grondwet, zoals gelijkheid en vrijheid van godsdienst, nog wel beschermd in Nederland?

Moderator Casper Thomas in gesprek met Janneke Gerards, hoogleraar fundamentele rechten aan de Universiteit Utrecht; Leonard Besselink, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en als jurist gespecialiseerd in het staatsrecht en het Europees recht; en Ingrid Leijten, hoogleraar staatsrecht aan de Tilburg Universiteit.

Datum en tijd:

Bestellen kaarten, volledig programma en meer info op Rode Hoed: https://rodehoed.nl/programma/de-staat-van-de-rechtstaat-2/

Gegevens

Datum:
4 maart 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer