Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De geopolitieke macht van Noord-Korea

15 april 2024 @ 19:30 - 21:00

In De geopolitieke macht van Noord Korea analyseert hoogleraar Remco Breuker de groeiende invloed van Noord-Korea op het wereldtoneel. Hoe werd Kim Jong-un de actiefste bondgenoot van Poetin? En wat staat de wereld nog te wachten nu Noord-Korea steeds invloedrijker wordt?

De Oekraïne-oorlog en de oorlog in Gaza en Israël hebben de wereldpolitiek voorgoed veranderd. In beide oorlogen speelt Noord-Korea door haar technologie en wapens een cruciale rol. Hoe is Noord-Korea de fabriek van de onvrije wereld geworden? En wat doen deze successen met de militaire ambities van Kim Jong-un zelf?

In zijn college duikt Breuker ook in de gevolgen voor de eigen regio. Is Kim Jong-un uit op een conflict met Zuid-Korea? En hoe kan Seoul nog rekenen op steun als Trump verkozen wordt? Op deze avond hoor je alles wat je moet weten over de groeiende invloed van Noord-Korea op de wereldpolitiek.

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en auteur van De B.V. Noord Korea en De Koreaanse Golf
Moderator van de avond is Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College

Datum en tijd: Maandag 15 april 2024, van  19:30 – 21:00 uur
Plaats: Perscentrum Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67 , Den Haag
Entree:  €17,50 en €15,-

Volledig programma, bestellen toegangskaarten en meer info op: www.nieuwspoort.nl

Gegevens

Datum:
15 april 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer