Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Amsterdam onderzoekt de jeugdzorg

16 maart 2020 @ 15:00 - 19:00

De gemeente Amsterdam en Garage2020 zoeken deskundigen die willen meedenken over de oorzaken van de groei van aantal jeugdigen in de (specialistische) jeugdhulp en de kosten daarvan. Op 16 maart 2020 is er in Pakhuis de Zwijger een bijeenkomst om zoveel mogelijk ideeën op te halen.
Garage 2020 is  een landelijk netwerk van werkplaatsen binnen de jeugdhulp en ontwikkelt alternatieven voor de huidige jeugdhulp vanuit de belevingswereld van kinderen en jongeren.

 

Voor wie?

Voor iedereen met kennis van de jeugdzorg (professionals, ambtenaren, cliënten, ouders of andere geïnteresseerden) , die het leuk vindt om mee te denken over dit onderwerp.

 

Toelichting op het project Amsterdam onderzoekt de Jeugdzorg 2020

In de afgelopen jaren hebben we diverse ontwikkelingen gezien in het jeugddomein. De decentralisatie van de jeugdzorg zorgde voor een toename in het aantal partijen, contracten en systemen. Ook zette de groei in het aantal cliënten en kosten zich voort. De gemeente Amsterdam wil, in samenwerking met Garaga2020, het jaar 2020 gebruiken om meer inzicht te krijgen in de oorzaken hiervan. Meer specifiek willen we onderzoeken waar de groei in het gebruik door wordt veroorzaakt met als doel in de komende jaren de zorg voor onze kinderen gerichter in te kunnen zetten.

 

Werkwijze

1. Formuleren hypotheses: waarom is de jeugdzorg gegroeid?

We willen inhoudsdeskundigen (hulpverleners, cliënten en/of ouders, ambtenaren en andere geïnteresseerden) vragen om met ons mee te denken waarom zij denken dat de jeugdzorg gegroeid is. Deze gegevens worden verzameld en omgezet naar hypotheses. Op basis van deze hypotheses verzamelen we relevante data.

2. Onderzoek

We willen onze data, analysecapaciteit en kennis inzetten om deze hypotheses te onderzoeken.

Dat doen we door middel van het (laten) uitvoeren van meerdere onderzoeken:

1) Een deel van de onderzoeken wordt uitgevoerd door analisten van de gemeente.

2) Waar mogelijk (volgens geldende privacyrichtlijnen) stellen we de geaggregeerde data beschikbaar voor externe partijen (start ups, onderzoeksbureaus, universiteiten, etc.), zodat zij analyses kunnen doen (al dan niet in samenwerking met analisten van de gemeente).

3) We vragen externe partijen met ons mee te denken/te adviseren over uit te voeren onderzoeken. Externe partijen worden gevraagd om dit zonder vergoeding te doen. Na afstemming is het hen wel toegestaan om (over) de werkzaamheden te publiceren.

3. Presentatie van de resultaten

Aan het einde van het jaar presenteren we de resultaten van de onderzoeken terug aan diegene die mee hebben gedacht bij het formuleren van de hypotheses (en later uiteraard aan andere geïnteresseerde partijen).

 

Datum en tijd: Maandag 16 maart 2020, van 15:00 – 19:00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179,  Amsterdam
Toegang: Gratis; aanmelding verplicht

 

Aanmelden en meer info: www.eventbrite.nl/e/tickets-amsterdam-onderzoekt-de-jeugdzorg-2020-93891573223

Gegevens

Datum:
16 maart 2020
Tijd:
15:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer