Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AI: Slimmer dan de mens?

15 februari 2024 @ 20:00 - 21:30

Kenniscafé  over AI in Groningen op 15 februari 2024.

Zelfrijdende auto’s, kankerdiagnostiek of een bachelorscriptie geschreven met behulp van chatbot Chat GPT. Kunstmatige intelligentie wordt op alle denkbare manieren ingezet. De mogelijkheden zijn spectaculair en lijken eindeloos, maar is AI overal beter in? Wat kan kunstmatige intelligentie al, en wat niet? Laten we in de toekomst steeds meer besluitvorming over aan slimme algoritmen? Het is belangrijk om bij alle nieuwe toepassingen ook stil te staan bij ethische en juridische vragen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze zelflerende systemen? En hoe kunnen we ze gebruiken om menselijke intelligentie zelf beter te begrijpen?

In dit Kenniscafé gaat moderator Jelte Posthumusover deze vragen in gesprek met verschillende wetenschappers en het publiek. Lector New Business & ICT Rix Groenboom (Hanzehogeschool) legt uit waarom AI zich zo snel ontwikkelt. Hoogleraar Kunstmatige IntelligentieNiels Taatgen (RUG) laat zien waarom hij denkt dat het menselijk brein toch nog veel spectaculairder is dan AI. Ayla Kangur heeft 9 jaar ervaring met het bouwen van commerciële AI-producten. Zij gaat in gesprek over de ethische vraagstukken rondom deze applicaties.

Datum en tijd: Donderdag 15 februari 2024, van 20:00 – 21:30 uur
Plaats: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen
Entree:
€ 4,- / € 2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Bestellen kaarten en meer info op Studium Generale Groningen: https://sggroningen.nl/index.php/evenement/ai-slimmer-dan-de-mens

 

In het Kenniscafé vinden elke maand gesprekken plaats over actuele thema’s met Groningse wetenschappers en onderzoekers. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Gegevens

Datum:
15 februari 2024
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Groningen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer