Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Aandachtlezing Damiaan Denys: waarom zijn we gelukkig èn depressief

11 november 2021 @ 20:00 - 22:00

Aandachtslezing door psychiater Damiaan Denys op debatpodium van Arminius, Rotterdam op 11 november 2021

Er is iets geks aan de hand. Nederland behoort tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Nederland staat aan de top van de wereld in onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien Nederlanders eens in hun leven aan een psychische stoornis en zijn jaarlijks een miljoen mensen in behandeling voor psychische klachten. We zijn gelukkiger dan ooit, maar ook zieker dan ooit. Hoe kunnen we deze paradox begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Is de druk om gelukkig te zijn te groot?

Damiaan Denys is filosoof en hoogleraar psychiatrie. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op de toepassing van diepe hersenstimulatie naar psychiatrische aandoeningen. Hij was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie tussen 2015-2019. Sinds 2013 brengt Denys wetenschap in het theater. Hij schreef en speelde een theatermonoloog over angst die werd opgevoerd in België en Nederland.

Over de Aandachtslezing
Luistergoud, Mara, Samen010 en debatpodium Arminius organiseren jaarlijks de Aandachtslezing. Experts verkennen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken de maatschappij en aandacht op hun samenhang en betekenis. Waar, wanneer, waarvoor en bij wie heeft welke aandacht betekenis en waar wordt het gemis eraan nu juist zichtbaar?

Voorafgaand aan de lezing wordt de Aandachtsaward uitgereikt, voor mensen die zich met aandacht inzetten voor de Rotterdamse samenleving.

Dit programma is live in Arminius te Rotterdam bij te wonen, en online. Entree € 15,-/online € 10,-

Aanmelden en meer info bij Arminius: https://arminius.nl/aandachtlezing-damiaan-denys-waarom-zijn-we-gelukkig-en-depressief/

Gegevens

Datum:
11 november 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer