De beroepstrots van verpleegkundigen en verzorgenden

Het nieuwe boek van Binjamin Heyl, De beroepstrots van verpleegkundigen en verzorgenden - Pleidooi voor een sterke beroepsorganisatie laat de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw zien. De conclusie is dat verpleegkundigen en verzorgenden voortdurend achter de feiten hebben aangelopen en niet in staat bleken om eensgezind en eenduidig hun stem te verheffen om de voorwaarden af te dwingen die nodig zijn om professionele en humane zorg te kunnen verlenen.

Het is tijd dat in die houding verandering komt. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn de grootste groep binnen de gezondheidszorg. Ze moeten het trots zijn op hun beroep weer zichtbaar maken en de rol opeisen van een volwaardige partner die mee aan tafel zit waar de beslissingen over hun werk worden genomen. De tijd is voorbij dat politici, bestuurders, directeuren en managers zonder vakmensen van de werkvloer beleid bepalen en regels en wetten ontwerpen.
Heyl, die zelf vijftig jaar ervaring heeft als verpleegkundige, roept verpleegkundigen en verzorgenden op hun vakinhoudelijke kennis en ervaring in te zetten en eensgezind de krachten te bundelen om zelf het initiatief te nemen en toekomstig beleid te bepalen.

Het boek geeft een helder en goed gedocumenteerd  beeld van ontwikkelingen in en rond het verpleegkundig en verzorgend beroep van de afgelopen dertig jaar. Binjamin Heyl toont met dit boek aan hoe je als bevlogen verpleegkundige verschil kan maken en anderen kan inspireren en aanmoedigen tot beroepstrots.

De beroepstrots van verpleegkundigen en verzorgenden door Binjamin Heyl, met een Voorwoord van Irene Hadjidakis-van Schagen, uitgave van Stichting Beroepseer, zomer 2012, 115 p., Euro 15,-.

Hoe bestellen?
Het boek kunt u bestellen door een e-mail te sturen naar info@beroepseer.nl met vermelding van: naam, organisatie, adres en aantal exemplaren. Wij bevestigen de bestelling met een factuur en banknummer. Na ontvangst van uw betaling wordt de bestelling opgestuurd. 
Het boek kost € 15,- exclusief verzendkosten (€2,50). Reductie voor 5 exemplaren € 70,- en voor 10 exemplaren € 130,-.

Lees het verslag van de presentatie van het boek in verpleeghuis Houtwijk in Den Haag op 2 oktober 2012. Klik hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer