Nieuwe samenwerkingsvormen om zorg te verbeteren

Deze week zijn er afspraken gemaakt tussen minister Schippers van Volksgezondheid en zorgpartijen over o.a. minder groei van zorguitgaven en dat specialisten niet onder de reikwijdte van de WNT*) worden gebracht. Medisch specialisten blijven de vrijheid houden om te kiezen voor een dienstverband of in vrij beroep te werken. Dit is in lijn met het rapport van de commissie Meurs over de inkomens van medisch specialisten van oktober 2012.
Minister Schippers informeert deze week de Eerste en Tweede Kamer over de onderhandelingsresultaten.

Tijd om eens na te denken over nieuwe samenwerkingsvormen om zorg – zinnig en zuinig? – te verbeteren. Wel eens nagedacht over bijvoorbeeld het vormen van een coöperatie huisartsen-medisch specialisten, of het verlenen van totale regionale zorg, gericht op gezondheid, voor een afgesproken budget, gekoppeld aan gezondheidsuitkomsten?

De nieuwsbrief Natuurlijk in beweging van juli 2013 bevat een leesbare samenvatting van de verschillende rapporten over de toekomstige bekostiging van de medisch specialistische zorg anno 2015. Klik hier voor de Nieuwsbrief.

*) WNT – Wet Normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semi-publieke sector

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer