Heb vertrouwen

De principes van het servant leadership van Robbert Greenleaf bieden m.i. goede aanknopingspunten voor een vergroten van het plezier in het werk in de zorg.
De belangrijkste voorwaarde is het vertrouwen hebben in de mensen die het werk doen. De leiding, het management, stelt zich ten dienste van de medewerkers, zij vraagt naar de behoeftes en faciliteert deze.
Medewerkers worden uitgedaagd om hun werk zo goed mogelijk te doen. In mijn beleving is het huidige bureaucratische circus een voortvloeisel van wantrouwen en doofheid voor de werkelijke steun die werkers in de gezondheidszorg nodig hebben. De gewraakte managementinformatie in de vorm van statistieken over tijdbesteding en daaraan gerelateerde financiele vergoedingen is gebaseerd op schijnzekerheden.

Veel management wekt de indruk er te zijn om zichzelf in stand te houden. Kijk kritisch naar je eigen toegevoegde waarde managers! Welke dienst verleen jij aan jouw medewerkers? Worden zij er beter van, doen zij daardoor meer goede dingen voor de patiënten? Stap af van je cijferreeksen en kijk eens naar de realiteit. Vergader eens een keertje minder en kijk eens echt op de werkvloer. Wat kunnen je eigen mensen zelf regelen? Laat ze dat dan ook doen.

Geef vertrouwen en faciliteer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer