Actiegroep WMO!

Hallo dames en heren van de zorg. Ik ben Anita Ensing, ben 42 jaar en werk nu 7 jaar als verzorgende B in de thuiszorg. Samen met 3 collega’s hebben we de actiegroep WMO opgezet omdat wij gemotiveerde professionals zijn en voor onze zorg staan. Door de WMO dreigen wij uit te sterven, of we mogen alleen nog als goedkope ‘alphahulpen’ aan de slag. Dat vinden wij onaanvaardbaar. Dus laten wij van ons horen en timmeren aan de weg: stukjes in de krant interview op de radio en op 17 april a.s. gaan we Den Haag om te spreken met Tweede Kamerleden Agnes Wolbert, PvdA en Esme Wiegman, Christen Unie.

Wat is ons doel?De politiek op andere gedachten te brengen, wat de WMO betreft. Wij willen bereiken dat de WMO flink wordt bijgesteld, zodat wij ons werk goed kunnen blijven doen. Zoals in Zeeland, waar gemeenten en zorgorganisaties een goed akkoord met elkaar hebben gesloten, waardoor cliënten hun vaste hulpkracht behouden en ontslagen zijn afgewend.

Mijn beroepstrots is dat door mijn hulp en inzet de mensen langer zelfstandiger thuis kunnen wonen.En ook het stukje persoonlijke aandacht is belangrijk voor mij en voor de mensen… een luisterend oor bij verdriet …. de mevrouw die niet weet wat ze met haar incontinentie aanmoet, helpen met wat advies over incontinentie martiaal … een echtpaar weten te overtuigen om hun bed wekelijks te verschonen ipv maar één keer in de 4 weken, want “dat deden we vroeger toch ook!”  Op deze bijdragen van mij ben ik best trots. Voor mij is de grens, dat ik niet als goed opgeleide verzorgende B naar de alphahulp ga. Ik heb wel de diploma’s, kennis en ervaring maar ik krijg niet de erkenning. Dat is geen loon naar werk. Ik werk niet langer mee aan deze goedkope zorgverlening door de gemeenten. Hier trek ik de grens!
Als er niet naar ons geluisterd wordt, datnis er alle reden dat wij burgerlijk ongehoorzaam worden, dan neem ik zelf het heft in handen.

Wat wij nodig hebben van de politiek, is dat zij lúisteren naar ons, de mensen van de werkvloer. Politici kom met ons praten en laat niet langer alles van achter het bureau regelen. De thuiszorg moet blijven voor iedereen! Ik ben trots op mijn vak en hoop dat ik dat nog lang kan blijven!

Anita Ensing

Sluit je aan? Doe je mee? Graag je reactie of jouw verhaal sturen naar onze mailbox actiegroepwmo@hotmail.com of reageer op deze site van Beroepseer.
Actiegroep WMO! Anita Ensing, Anja Midden, Agnes Hummel, Lutske de Vries

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer