Beroepszeer - waarom Nederland niet goed werkt

In Beroepszeer  Waarom Nederland niet goed werkt, waarvan vier drukken zijn verschenen, beschrijven vooraanstaande auteurs als Geert Mak, Dorien Pessers, Ad Verbrugge en Leo Prick, een open wond in werkend Nederland.
Professionals vinden dat zij te weinig waardering krijgen en lopen vast in logge regels en structuren.

In Nederland zit veel beroepszeer in de miskenning van beroepseer. Vroeger was het parool op de werkvloer ‘wie er verstand van heeft, mag het zeggen’. Tegenwoordig maken daar juist degenen die er géén verstand van hebben de dienst uit. Stop de wildgroei van duurbetaalde bestuurders, managers en consultants. Respecteer de beroepseer!

Wie stelt nog eer in zijn of haar vakmanschap? Waarom slagen bestuurders en managers er zo moeizaam in om de mensen van hun werkvloer te motiveren voor vernieuwing?

Beroepszeer - Waarom Nederland niet goed werkt, onder redactie van Gabriël van den Brink, Thijs Jansen & Dorien Pessers, Uitgeverij Boom, Amsterdam, 329 p., juni 2005. 
Klik hier voor downloaden boek in PDF.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer