Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Welke medische informatie is betrouwbaar?

23 oktober 2018 @ 20:30 - 22:00

Met een muisklik kan iedere patiënt tegenwoordig een diagnose en behandeling vinden voor een kwaal. Dit lijkt een positieve trend, maar er zijn ook zorgen. Critici wijzen op patiënten die de relatie met hun arts op scherp zetten én de onbetrouwbaarheid van informatie online. Volgens kritisch onderzoeker Peter Gøtzsche is op een verantwoorde manier thuis informatie inwinnen toch mogelijk én kan het zelfs de relatie met de arts verbeteren.

In Debatcentrum De Balie in Amsterdam vertelt Gøtzsche op 23 oktobert 2018 naar aanleiding van zijn nieuwste boek hoe patiënten zelf de regie in handen kunnen nemen en gaat hij in debat over de voor- en nadelen van de mondige patiënt.

In het op 8 oktober 2018 bij uitgeverij Lemniscaat te verschijnen boek Hoe overleef ik – Wegwijzer in een overvloed aan medische informatie leidt Gøtzsche de patiënt door een woud van belangen, feiten, meningen en goede bedoelingen van artsen, hulpverleners en de farmaceutische industrie. Hoe weet je of een website, een medisch specialist of een verhaal in een tijdschrift wel betrouwbaar is?

Peter Gøtzsche gaat onder leiding van Natasja van den Berg in gesprek met  Rob Dijkstra (Voorzitter van het Nederlands Huisartsengenootschap) en voormalig arts en epidemioloog Dick Bijl.
In Het pillenprobleem stelt Bijl zeer kritische vragen over een aantal veel gebruikte medicijnen. Is het wel nodig en verstandig dat zoveel mensen zoveel medicijnen gebruiken?

Over Peter Gøtzsche
Peter Gøtzsche werkte ooit zelf in de farmaceutische industrie maar keerde deze  de rug toe en kwam in opstand. Hij stelde onder andere in zijn boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad (2013) de praktijken van de farmaceutische industrie aan de kaak en bekritiseerde in Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning (2015) het overmatige medicijngebruik in de psychiatrie.

Datum en tijd: Dinsdag 23 oktober 2018, van 20.30 – 22.00 uur
Plaats: De Balie, Salon, Kleine=Hartmanplantsoen 10, Amsterdam
Entree: € 12,50; met korting € 10,00

Voertaal: Engels

Bestellen kaarten en volledig programma bij De Balie: www.debalie.nl

Gegevens

Datum:
23 oktober 2018
Tijd:
20:30 - 22:00

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer