Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Morality, truth and fiction in America

19 september 2018 @ 20:30 - 22:00

Waar staat Amerika voor op dit moment? Voor welke waarden staat een land waar waarheid en fictie steeds meer door elkaar lopen en morele grenzen verlegd worden? Morality, Truth and Fiction in America is de rode draad in een gesprek van schrijver Bas Heijne met de Amerikaanse schrijvers Ottessa Moshfegh en Brad Watson.

Moshfegh schreef in My Year of Rest And Relaxation over een vrouw die een jaar lang wil slapen om zich zo geheel te kunnen vernieuwen. Levend van een erfenis en met twee overleden ouders, roept de roman ongemakkelijke vragen op over groei en verantwoordelijkheid. Om zich voor te bereiden kijkt ze films en tv-series, en liefst alleen ‘films waar je vrolijk van wordt’. Nihilisme en escapisme in decadent New York vechten om voorrang.

Miss Jane van Brad Watson speelt zich af in Mississippi. De roman beslaat het leven van ‘juffrouw’ Jane, die een afwijking heeft die maakt dat een ‘gewoon’ leven niet zomaar tot de mogelijkheden behoort. Toch wil ze doen wat iedereen doet, en op die manier wordt dat wat een ‘gewoon leven’ is, door Watson uitvergroot.
Vluchten voor het gewone leven of juist dat gewone leven willen bevechten: het zijn twee totaal andere manieren om in de werkelijkheid te staan. Twee verhalen die een handvat geven om na te denken over hoe het is om in deze tijd Amerikaan te zijn.

Datum en tijd: Woensdag 19 september 2018, van 20.30 -22.00 uur. Zaal open 20.00 uur
Plaats: Studio B – 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag
Entree: € 10,-, met korting € 7,-.
Voertaal: Engels

Bestellen kaarten en meer info bij B-Unlimited, Haags centrum voor literatuur, science en debat: www.b-unlimited.nl

 

Gegevens

Datum:
19 september 2018
Tijd:
20:30 - 22:00

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer