Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waanzin Festival 2018: Baas in eigen brein

15 september 2018 @ 12:30 - 17:00

Waanzin Festival op zaterdag 15 september 2018 in TivoliVredenburg, Utrecht. Aanvang 12.30 uur

Als we een Arabische man luid aan de telefoon horen praten, interpreteren we dat al snel als agressie. Hoe bepalend is onze cultuur voor wat wij als ‘normaal’ beschouwen? Waarom duiken er plotseling zoveel “verwarde personen” op in het nieuws? En wat leren algoritmes ons over uitsluiting?

Daarover meer op de derde editie van het Waanzin Festival, op 15 september 2018 in TivoliVredenburg  in Utrecht. Tijdens dit festival bevragen wetenschappers, kunstenaars, filosofen en ervaringsdeskundigen de grens tussen normaal en abnormaal, en de systemen die dit vormgeven. Zij laten zien waarom er meer ruimte moet zijn voor het afwijkende.

Ga op zoek naar manieren om baas te blijven in eigen brein op het Waanzin Festival 2018.

Een van de sprekers is psychiater Alan Ralston, o.m. werkzaam op een gesloten afdeling in een psychiatrische instelling. Hoe en waarom is ons beeld van (ab)normaliteit de afgelopen eeuwen veranderd?  Ralston geeft een college waarin hij psychiatrische classificatie in historisch en filosofisch perspectief plaatst.

Masterclass ‘Verwarring en uitsluiting in de psychiatrie’ (10.00 – 12.00 uur)
‘s Ochtends voorafgaand aan het Waanzin Festival is er een exclusieve masterclass voor mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie, met lezingen van Glenn Helberg, Karlijn Roex en Aram Hasan. Voor € 150,- ontvangt u een bijzonder programma dat toegespitst is op de psychiatrische praktijk, een lunch en toegang tot het Waanzin Festival in de middag. » Lees meer over de masterclass.

Volledig programma met namen sprekers, inschrijven en meer info over het festival bij Filosofie Magazine: https://www.filosofie.nl/waanzin/index.html
Entree € 37,50, € 32,50 of € 25,00

Gegevens

Datum:
15 september 2018
Tijd:
12:30 - 17:00

Locatie

Utrecht
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer