Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landelijke staking apothekersassistenten

12 november 2024

In de toeloop naar de landelijk actiedag in Den Haag op 11 november 2024, leggen honderden apotheekmedewerkers het werk in de apotheek neer tijdens de regionale estafettestakingsacties in Brabant, Zeeland, Noord-Limburg,Flevoland en Overijssel.

Vakbonden FNV en CNV  verwachten een hoge opkomst op de actiedag in Den Haag (duizenden apothekersassistenten), gezien de actiebereidheid die gedurende de regionale acties te zien was. De afgelopen maanden vonden stakingen plaats in honderden apotheken in Gelderland, Utrecht, Drenthe, Friesland, Groningen, Zuid- en Noord-Holland en Limburg. Zo’n tweeduizend apotheekmedewerkers legden tijdens de estafettestaking het werk neer.

De bonden willen dat de lonen in de apotheken met terugwerkende kracht vanaf 1 juli met 6% omhoog gaan. Ook moet het minimumloon naar € 16 per uur. De lonen zijn te laag en de werkdruk is te hoog, vat CNV-bestuurder Albert Spieseke de grieven van de stakende medewerkers samen. “Daar komt bij dat patiënten die door toedoen van de zorgverzekeraars hun vertrouwde medicijn niet meer krijgen, hun onvrede steeds vaker richten op de apothekersassistenten die daar ook niets aan kunnen doen. En tegenover dat alles zetten de werkgevers niet meer dan een treurige 2% loonsverhoging. Waar blijft de waardering voor de medewerkers in de apotheken?”

De werkgevers wijzen naar de politici in Den Haag en naar de zorgverzekeraars. Die zeggen dat ze al genoeg betalen, en dat het geld ergens blijft hangen. Maar naar elkaar wijzen en niets doen is geen optie meer. “We roepen de werkgevers daarom op om de onderhandelingen voor de zorgcontracten van volgend jaar op te schorten tot duidelijk is waar het geld is”, aldus de bonden.

Zie voor meer info Apotheken in acties: www.fnv.nl/cao-sector/zorg-welzijn/eerstelijnsgezondheidszorg/cao-apotheken/apothekers-in-actie-voor-een-goed-cao#/

Estafettestaking apotheken gaat door, woensdag hele dag acties in Gelderland en Utrecht, FNV, 15 oktober 2024: www.fnv.nl

 

 

 

Gegevens

Datum:
12 november 2024
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag