Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het twijfelachtige spektakel

31 augustus 2024 | 21:00 - 22:15

Voorstelling ‘Het twijfelachtige spektakel’ met Niels Taatgen en theaterduo Sjors & Ruud in Groningen op 31 augustus 2024.

Een reizende showman betovert het publiek met zijn wonderbaarlijke wetenschappelijke verzameling. Maar wanneer twijfel toeslaat, rijzen vragen over de betrouwbaarheid van wetenschap. Is twijfel te overwinnen of opent het slechts nieuwe paden van onzekerheid? Ontdek dit en meer in Het twijfelachtige spektakel van theaterduo Sjors & Ruud.

Hoogleraar kunstmatige intelligentie Niels Taatgen schuift aan om uit te leggen welke rol twijfel in zijn werk speelt. Hij ontwerpt slimme materialen op basis van de biologie van het brein: kleine deeltjes met het vermogen zelf te leren nadenken. Een chip op basis van deze technologie zou krachtig genoeg zijn om in één keer honderden, of zelfs duizenden generaties computers te overtreffen. Hoe zou dit onze wereld veranderen?

Niels Taatgenis hoogleraar Kunstmatige Intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn specialiteit is cognitieve modellering: computersimulaties gebruiken om menselijke cognitie beter te kunnen begrijpen. De onderwerpen waar hij zich op richt zijn leren, multitasken, tijdsperceptie en visuele waarneming.
Met Sjors & Ruud Theatermakers worden publiek en deelnemers een kritischer individu, die bewuster omgaan met eigen inzichten, kwaliteiten, ideeën en filosofieën.

Datum en  tijd: Zaterdag 31 augustus, van 21.00 – 22.15 uur
Plaats: Pollux, Noorderplantsoen Noord, Groningen
Entree: € 8,-

Bestellen tickets via Noorderzon: www.noorderzon.nl/programma/sjors-ruud-niels-taatgen-ism-studium-generale-groningen

Meer info op Studium Generale Universiteit van Groningen: https://sggroningen.nl/evenement/het-twijfelachtige-spektakel-0


De inhoud van Het twijfelachtige spektakel, met voorbeelden uit de wetenschap, is ontwikkeld in samenwerking met verschillende wetenschapsmusea, zoals Naturalis Biodiversity Center, Science Center Delft, Batavialand, Science LinX, Universiteitsmuseum Groningen en De Museumfabriek. De première heeft plaatsgevonden op Lowlands 2022, op het veld van Lowlands Science.

 

Gegevens

Datum:
31 augustus 2024
Tijd:
21:00 - 22:15
Evenement Categorie:

Locatie

Groningen