Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Integriteit

26 september 2018 @ 19:00 - 21:00

De Nacht van de Integriteit wordt gehouden in Den Haag op 26 september 2018. Samen met de Dag van de integriteit op 27 september 2018 in Amersfoort vormt de Nacht van de integriteit het jaarcongres in de publieke sector over integriteit en integriteitsbevordering.

Het kennis- en dienstencentrum voor arbeidszaken in het publieke domein CAOP organiseert de Nacht van de Integriteit in samenwerking met het Interprovinciaal Overleg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Unie van Waterschappen en de Ien Dales Leerstoel. Het debat gaat over de vraag hoe bestuurders, zonder te beschikken over juridische instrumenten, verantwoordelijkheid kunnen dragen voor de integriteit van het bestuur. “Integriteit van het openbaar bestuur moet wat mij betreft altijd voorop staan”, zei minister Ollongren van Binnenlandse Zaken onlangs.

De voorzitters van bestuursorganen dragen wettelijk de verantwoordelijkheid voor de integriteit van het bestuur. Maar een burgemeester, dijkgraaf of Commissaris van de Koning heeft geen juridische instrumenten en bevoegdheden om die verantwoordelijkheid te kunnen invullen. In de gemeente Brunssum bleek dat deze bestuurders daardoor met lege handen kunnen staan. Over de vraag of er behoefte is aan meer of andere instrumenten zijn de meningen verdeeld. De jaarlijkse Nacht van de Integriteit sluit dit jaar aan bij dit debat.

Bent u voorzitter van een dagelijks bestuur bij een decentrale overheid? Neem dan deel aan de Nacht van de Integriteit op 26 september 2018 van 19.00 – 21.00 uur bij de Unie van Waterschappen in Den Haag. Het debat staat ook open voor andere geïnteresseerden, maar voorzitters van een dagelijks bestuur krijgen voorrang.

Aanmelden en meer info over de Nacht van de Integriteit bij CAOP: www.caop.nl

Gegevens

Datum:
26 september 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer