Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hulp dichterbij? Blik op drie jaar decentraliseren in Nederland

13 september 2018 @ 12:30 - 17:00

Conferentie Hulp dichterbij? Blik op drie jaar decentraliseren in Nederland op donderdag 17 mei 2018 in Utrecht.

Wat betekenen de veranderingen in de langdurige zorg, de jeugdzorg en de arbeidsmatige dagbesteding voor de mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben? En wat betekenen deze veranderingen voor professionals? Gaan sociale netwerken rondom zorgbehoevenden en vrijwilligers daadwerkelijk meer doen?

Op 13 september 2018 uur presenteren onderzoekers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), onderzoekers van ‘De Belofte van Nabijheid’ (een onderzoeksproject van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en van de Universiteit voor Humanistiek (UvH)), en het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukkengezamenlijk de uitkomsten van twee meerjarige onderzoeksprojecten naar de gevolgen van de decentralisaties van langdurige zorg, jeugdzorg en arbeidsmatige dagbesteding.

Bezoekers van de conferentie ontvangen een exemplaar van het boek dat op die dag verschijnt over het onderzoek De belofte van nabijheid. Dit is tevens het jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken.

Programma

– Presentaties van de onderzoeken van het SCP, de UvA en de UvH
– Workshops
– Paneldiscussie met o.a. Kim Putters (SCP), Jan Willem Duyvendak (UvA) en Evelien Tonkens (UvH)
– Borrel ter afsluiting

Datum en tijd: Donderdag 13 september 2018, van 12.30 – 17.00 uur
Plaats: C&V Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Info bij SCP: www.scp.nl

Doelgroep: De conferentie is gericht op belangstellenden en belanghebbenden die in hun dagelijks leven of werk te maken hebben met de gevolgen van de decentralisaties, zoals cliënten, professionals, beleidsmakers, ambtenaren, onderzoekers, bestuurders van participatie-, zorg- of welzijnsorganisaties en toezichthouders.

Gegevens

Datum:
13 september 2018
Tijd:
12:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer