Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Symposium Historisch College FNI

9 oktober 2024 | 12:30 - 17:00

Op woensdagmiddag 9 oktober 2024 organiseert het Historisch College FNI bij de Vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) in Utrecht zijn jaarlijkse middagsymposium met als thema: Van puntenboekje tot professionele werkplaatsOver de waarde van geschiedenis voor het verpleegkundig en verzorgend onderwijs en werk.

‘s Middags staat de vraag centraal: Hoe kunnen erfgoed en geschiedenis verpleegkundigen en verzorgenden in opleiding inspireren in hun ontwikkeling tot reflectieve zorgprofessionals, die zich kritisch verhouden tot hun vak maar vooral ook trots zijn op de rijke traditie waar ze in staan en dat uitdragen?

Op deze middag ligt de focus op het opdoen en uitwisselen van ideeën voor onderwijs. Naast enkele lezingen zijn er  interactieve workshops en een parade van praktische voorbeelden voor curricula van het MBO, HBO en WO. De aftrap wordt verzorgd door bijzonder hoogleraar Hans Piena, die sinds 2008 als conservator is verbonden aan het Openluchtmuseum te Arnhem. Hij heeft als geen ander ervaring met het op uiteenlopende manieren inzetten van (zorg)erfgoed ten behoeve van educatie.

Het symposium wordt georganiseerd door Historisch College FNI , Stichting Verpleegkundig Historisch Bezit, Fontys Hogeschool, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Universiteit van Amsterdam, VU universiteit, Rijksmuseum Boerhaave en natuurlijk en het Kennisinstituut van V&VN.

Datum en tijd: Woensdag 9 oktober 2024, van 12:30 – 17:00 uur
Plaats: V&VN, Orteliuslaan 1000, Utrecht
Entree: Gratis

Meer info en aanmelden bij V&VN: www.venvn.nl/agenda/symposium-van-het-historisch-college-fni/

 

Gegevens

Datum:
9 oktober 2024
Tijd:
12:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht