Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wetenschap kent geen grenzen

27 mei 2024 @ 15:30 - 17:00

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht en een fundamentele discussie in eigen land, staat de Akademiemiddag 2024: Wetenschap kent geen grenzen op 27 mei 2024 in het teken van het belang van een open wetenschapssysteem en internationale samenwerking. De Akademiemiddag wordt georganiseerd door de KNAW – Konkinklijke Akademie van Wenschappen.

Gastspreker is Maria Chiara Carrozza, voorzitter van het European Science Advisors Forum (ESAF), president van de Italian National Research Council  en voormalig minister van Onderwijs, Universiteiten en Onderzoek in Italië.  Ze pleit voor een open, inclusief en verantwoorde cultuur binnen de wetenschap als een krachtig instrument om wereldwijde problemen het hoofd te kunnen bieden, nu en in de toekomst.

Programma

♦ Jaarrede door Marileen Dogterom, president van de KNAW

♦  Akademielezing door Maria Chiara Carrozza

♦ Muzikaal intermezzo door Shishani

♦  Panelgesprek onder leiding van Eveline van Rijswijk over de uitdagingen waar Europa voor staat op het gebied van onderzoek, technologie en gedeelde infrastructuur met o.a.:
– Karin Roeloefs, hoogleraar experimentele psychopathologie, founding member en vice-president of the Association for ERC grantees en KNAW-lid
– Aart Jan de Geus, Board Member European Conclave en voormalig politicus
– Daniel Oberski, hoogleraar social data science en wetenschappelijk directeur ODISSEI (de nationale onderzoeksinfrastructuur voor de Nederlandse sociale wetenschappen), Alumnus De Jonge Akademie

Datum en tijd: Maandag 27 mei 2024, van 15.30 – 17.00 uur
Plaats: KNAW Trippenhuis – Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

Aanmelden en meer info op KNAW: www.knaw.nl/bijeenkomsten/akademiemiddag-2024-wetenschap-kent-geen-grenzen

Gegevens

Datum:
27 mei 2024
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer