Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale detox

26 januari 2022 @ 20:00 - 22:00

Tegenlicht Meet up: Wat is onze eigen verantwoordelijkheid voor het vergiftigde leefklimaat van de online samenleving? in Amsterdam op woensdag 26 januari 2022
 

Nu zelfs de grootste tech-optimisten moeten toegeven dat de macht van Silicon Valley enorme maatschappelijke risico’s met zich meedraagt is het tijd voor een volgende stap: de macht van big tech inperken. Maar hoe? Hoe zorgen we dat werk, leven en bestuur niet volledig opgaan in het surveillance kapitalisme waarin slechts enkele tech tycoons straks meer te zeggen hebben over ons dan onze eigen democratische instituties?
 

Hans Schnitzler vertelt aan de hand van iconische fragmenten uit twintig jaar Tegenlicht over de opmars van big tech. En doet een pleidooi voor een digitale detox.
 

Datum en tijd: Woensdag 26 januari 2022, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal PDZ, Piet Heinkade 179, Amsterdam. En livecast
Entree: Gratis
 

Aanmelden en meer info op Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/tmu-210

De Tegenlicht aflevering “Digitale Detox” is vanaf zaterdag 22 januari te zien via vpro.nl/tegenlicht

 

In het najaar van 2013 startte Pakhuis de Zwijger in samenwerking met het VPRO-programma Tegenlicht de programmareeks: Tegenlicht Meet up. Deze avonden zijn gekoppeld aan de afleveringen die op VPRO-televisie worden uitgezonden. Tegenlicht is een platform waar nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht.

Gegevens

Datum:
26 januari 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer