Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De staat van de rechtsstaat in Europa

3 februari 2021 @ 17:15 - 18:30

Ontwikkelingen in onder meer Polen en Hongarije hebben de afgelopen jaren de rechtsstaatbeginselen van de Europese Unie onder druk gezet. Om deze beginselen te waarborgen is getracht om de Europese Meerjarenbegroting te koppelen aan de rechtsstaat. Na fel verzet van genoemde lidstaten, is er uiteindelijk een rechtsstaatstoets overeengekomen.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen, en hoe moet het nu verder? Is de overeengekomen rechtsstaatstoets een stap in de goede richting? Doet deze afbreuk aan de soevereiniteit van de lidstaten, of gaat hij juist niet ver genoeg? En hoe staat het met de Nederlandse rechtsstaat?

In het Actualiteitendebat op woensdag 3 februari 2021 gaan in debat hierover: Aalt Willem Heringa, directeur Montesquieu Maastricht, Kati Piri, lid Europees Parlement PvdA, Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid SGP en Han Dirk Hekking, algemeen verslaggever Het Financieele Dagblad. Gespreksleider  Stéphane Alonso, journalist NRC.

Datum en tijd: Woensdag 3 februari 2021, van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Livestream

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie. Op de dag van het debat stuurt Nieuwspoort de link van de livestream van het debat naar uw e-mailadres.  Aanmeldformulier.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

Aanmelden en meer info bij Nieuwspoort: https://www.nieuwspoort.nl/agenda/overzicht/debat-de-staat-van-de-rechtsstaat-in-europa/?date=2021-02-03

Gegevens

Datum:
3 februari 2021
Tijd:
17:15 - 18:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer