Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wie bepaalt het gesprek? Over definitiemacht

8 oktober 2019 @ 20:00 - 22:00

Wie bepaalt het gesprek? Bijeenkomst in Amsterdam op dinsdag 8 oktober 2019.
Over machtsstructuren in taal, cultuur en wie een podium krijgt binnen beleid, media en culturele organisaties.
Naar welke sector je ook kijkt; taal, definities, narratieven en frames zijn altijd aanwezig. Wie bepaalt welke vorm deze aannemen en welke vormen dominant zijn? Ofwel, wat zijn onderliggende machtsstructuren bij het definiëren van geaccepteerde terminologie en narratieven binnen verschillende sectoren? Op welke manier sluiten dominante verhaallijnen bepaalde perspectieven in of uit? Wie bepaalt de begrenzing van publieke discussies? Waar ligt de scheidslijn tussen transparantie, objectiviteit en subjectiviteit? Wie wordt een podium of platform geboden en welke consequenties heeft dat? Hoe verschuift dat wat we onder algemeen geaccepteerd gedachtegoed scharen en wie veroorzaken deze verschuiving?

 

In dit programma verkennen we het concept definitiemacht binnen verschillende domeinen, zoals beleid, activisme, culturele podia en de media. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen nemen we frames, taal en publieke gesprekken onder de loep en kijken we naar mogelijkheden tot verandering. Het doel van het programma is om meer kennis en bewustzijn te creëren met betrekking tot het concept van ‘definitiemacht’ en de consequenties die het met zich meebrengt. Daarnaast kijken we naar de invloed van activisten of organisaties op definitiemacht.

 

Datum en tijd: Dinsdag 8 oktober 2019, van 20.00 0 22.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: vrijwillige bijdrage

 

Reserveren en meer info bij Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl

Gegevens

Datum:
8 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer