Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Níet normaal!? De geschiedenis van de gehandicaptenzorg als spiegel

7 juni 2019 | 09:45 - 13:00

Op vrijdagochtend 7 juni 2019 vindt het symposium Níet normaal!? De geschiedenis van de gehandicaptenzorg als spiegel plaats in de Hermitage in Amsterdam.

Het symposium wordt gehouden ter gelegenheid van de publicatie van het boek Niet-Normaal. Ontwikkelingen en dilemma’s in de Nederlandse gehandicaptenzorg, geschreven in opdracht van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). In Niet-Normaal wordt aan de hand van gesprekken met zestien hoofdrolspelers de geschiedenis van de recente gehandicaptenzorg in kaart gebracht. Als een soort archeologen leggen de geïnterviewden bloot welke dilemma’s en (on)mogelijkheden zich daarbij voordoen.

Tijdens het symposium kijken we naar wat deze geschiedenis ons leert voor de toekomst. We streven naar eigen regie en verantwoordelijkheid, maar hoe ver kun je daarin gaan? Hoe kijken we naar de veranderende rol van de professional? En waar staat de sector in 2030? Graag gaan we hierover met u in gesprek, onder leiding van historicus Hans Goedkoop, bekend van het tv-programma Andere Tijden.


Programma
Diverse sprekers geven hun kijk op het thema, onder wie auteur Jos van der Lans; oprichtster van Disability Studies in Nederland Jacqueline Kool; filosoof René ten Bos en geïnterviewden uit het boek.


Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor bestuurders en professionals van aanbieders in de gehandicaptenzorg en stakeholders als vertegenwoordigers van cliënten- en belangenorganisaties, gemeenten, politieke partijen, Inspectie, ministeries, wetenschap en ieder die zich betrokken voelt bij de gehandicaptenzorg.

Datum en tijd: Vrijdag 7 juni 2019, van 9.45 uur – 13.00 uur; lunch om 12.30 uur
Entree: Gratis.
Iedere deelnemer ontvangt na afloop gratis een exemplaar van het boek.

Inschrijven en meer info bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland: www.vgn.nl

Neem alvast een kijkje in het boek: www.uitgeverijdegraaff.nl

Gegevens

Datum:
7 juni 2019
Tijd:
09:45 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam