Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leids Europafestival – Boerhaave

31 januari 2019 @ 19:00 - 21:30

Leids Europafestival – Boerhaave in Leiden op 31 januari 2019.

Ook in sleutelstad Leiden is Brussel dichterbij dan je denkt. Overal vind je verbintenissen tussen Leiden en Europa, of het nu gaat om onderwijs, gezondheidszorg of het bedrijfsleven. Europese studenten en toeristen weten Leiden te vinden, andersom reikt de invloed van Leiden tot ver in Europa.
Toch is de verbondenheid tussen beide niet altijd zichtbaar. Hoog tijd om daarover in gesprek te gaan. Zodoende organiseert de Universiteit Leiden in samenwerking met de Gemeente Leiden en het Europa Instituut een reeks bijeenkomsten rondom Europa en Leiden in aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen in mei.

De opening van het Leids Europafestival zal plaatsvinden in Rijksmuseum Boerhaave en gaat over het thema wetenschap. Conservator Tim Huisman vertelt hoe Herman Boerhaave ‘leermeester van Europa’ werd, aan de hand van de tentoonstelling: Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap.
Rector magnificus Carel Stolker zal vervolgens stilstaan bij de hedendaagse relatie tussen Leiden en Europa op het gebied van wetenschap.

Datum en tijd: Donderdag 31 januari 2019, van
Plaats: Rijksmuseum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10,  Leiden
Entree: Gratis

Aanmelding (verplicht) en meer info bij Rijksmuseum Boerhaave: https://rijksmuseumboerhaave.nl

Gegevens

Datum:
31 januari 2019
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Leiden

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer