Tegenlicht Meet Up over zelfsturing: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

meet up tegenlicht jos de blok thumbSinds Jos de Blok in 2006 Buurtzorg Nederland heeft opgericht, is de manier van werken in de thuiszorg veranderd. Er is een een alternatief voor de thuiszorg gekomen die was verzand in productie en systeemdenken. De kern van Buurtzorg zijn de zelf-organiserende teams van circa twaalf mensen die zonder managers hun werk doen en zelfstandig hun beroep uitoefenen. De Blok vindt managers overbodig: “Managen is flauwekul. Je moet mensen gewoon hun werk laten doen. Je kan toch een veel leukere baan bedenken die veel zinvoller is dan wat je nu doet als manager”.

Begrijp hem goed. In een tweet laat Jos te Blok weten dat hij hoopt dat… “mijn opvattingen over management in Tegenlicht niet persoonlijk worden opgevat”.

Voor de aanpak van Buurtzorg is wereldwijd aandacht zoals onder meer te zien is in de televisiedocumentaire over Jos de Blok en Buurtzorg die in oktober 2017 door VPRO Tegenlicht op NPO 2 werd uitgezonden: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok. Naar aanleiding van deze documentaire is er op verschillende plaatsen in Nederland in het najaar van 2017 een zg. Tegenlicht Meet Up georganiseerd. De eerste vond plaats in Amsterdam, in Pakhuis De Zwijger op 17 oktober 2017.

Van de Meet Up is een video-opname gemaakt: Tegenlicht Meet Up #108: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/zorgeloos-leven-volgens-jos-de-blok.html

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer