Leidinggevende politievrouw vertelt waar het om gaat bij politiewerk

erna eenink 4Erna Eenink is teamchef en deelprojectleider dienstverlening bij de politie-eenheid Oost-Nederland. Ze is verantwoordelijk voor houding en gedrag en dat betekent niet: O, o je doet je werk niet goed, maar meer van: Ben je je nog bewust van waarmee je bezig bent bij de politie?Ze vraagt zich af hoe het toch komt dan zoveel mensen bij de politie verzanden in bureaucratie en vanachter de computer denken te weten wat er buiten op straat nodig is. Zelf werkt ze niet met lijvige rapporten, maar prefereert ze een ontwikkelgewijze aanpak. Aanhaken bij collega’s en werken voor en met burgers staan bij haar voorop.

Bij de politie werken veel teams en zijn er veel afdelingen zonder verbinding met elkaar. Ieder heeft zijn eigen werkwijze en doelen. Daardoor ontstaat veel intern gericht, onnodig werk, een oorzaak van verminderde slagkracht in de buitenwereld. Eenink vindt dat de wijkagent op straat zijn werk moet doen en erop uit moet om te weten te komen wat zich daar afspeelt. Zo zouden ook de leidinggevenden op de hoogte moeten zijn van wat de basis nodig heeft. De diender faciliteren om het werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Eenink probeert een voorbeeld te zijn voor collega’s. Ze laat zien dat straatwerk met gezond verstand en met gevoel voor wat nodig is meer effect heeft dan het louter volgen van regels. Zaken afhandelen op een adequate manier die de burger begrijpt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer