Pedagogisch vakmanschap op Rotterdam Zuid

ype akkerman 2Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) moet ervoor zorgen dat dit stadsdeel in 2030 op het niveau komt van de vier grote Nederlandse steden.
Ype Akkerman is persoonlijk – hij woont er – en professioneel betrokken bij de ontwikkelingen in Rotterdam Zuid. Een belangrijk programma-onderdeel is gericht op de daar opgroeiende jongeren, de Children’s Zone geheten, een uit New York geïmporteerde aanpak van intensieve samenwerking tussen onderwijs en diverse vormen van (jeugd)zorg en gezinsondersteuning. Op deze manier wordt er als het ware “a village to raise a child” gebouwd: een geschikte plek voor goed onderwijs aan kinderen en jongeren.

Akkerman ziet hier kansen voor het toepassen van “goed werk”. Kinderen gedijen als ze te maken krijgen met mensen die persoonlijk betrokken zijn, een hoge mate van ethisch besef hebben en over “pedagogisch vakmanschap” beschikken. Hij hoopt dat de groep van mensen die van “goed werk” blijk geven in Rotterdam Zuid flink groter wordt. In elk geval is hij zelf een mooi voorbeeld van een bevlogen “goed werker”.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer