Hoe krijgen wij vertrouwen in de jeugdzorg?

wiel_janssen

Wiel Janssen werkte meer dan 32 jaar in de jeugdzorg, waarvan tien jaar – tot eind 2008 – als directeur-bestuurder van Bureau Jeugdzorg Amsterdam. In het afgelopen jaar verdiepte hij zich in de achtergronden van de problemen in de jeugdzorg, waarvan hij er vier onderscheidt en waarvoor hij ook oplossingen aandraagt.

Een hoofdprobleem is dat controlemechanismen tot in het hart van de jeugdzorg zijn geslopen. Het vakmanschap is in de knel gekomen. Medewerkers blijven over een kind dat ze niet kennen te lang met elkaar praten en stellen beslissingen uit. Maar beter is het meteen iets te doen. Afschaffen van de eis dat je pas toegang kunt krijgen tot gespecialiseerde jeugdzorg via een formele indicatie door Bureau Jeugdzorg. Daarvoor in de plaats zou er een vakman moeten komen in de eerste lijnzorg, een vertrouwenwekkende figuur, bijv. een pedagogische arts of een maatschappelijk werkster.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer