‘Ik wil dat mensen lachend het stadhuis uitlopen’

bode Walter Djorai (Wally) vertelt over zijn beroep: bode bij de gemeente Rotterdam

Bij de gemeente Rotterdam werken ruim 11.000 mensen. Sommigen met een heel bijzonder beroep. Walter Djorai (Wally) bijvoorbeeld. Hij is bode in het stadhuis en werkt daar al bijna twintig jaar. Met een grote glimlach begroet hij elke bezoeker die binnenkomt: “Ik sta vaak in deze hal. Heeft iemand een afspraak bij de burgemeester of wethouder? Dan begeleid ik degene naar de juiste kamer. Is er een evenement in de burgerzaal? Ook dan breng ik iedereen naar zijn plek. Op één dag kun je zo tweehonderd keer de trap op lopen. Dat houdt je wel fit!”

Met zijn collega’s heeft hij verschillende taken: “Zoals het bijwonen van vergaderingen in de raadzaal. Je moet dan goed opletten. Wil een raadslid wat zeggen tegen een ander raadslid? Dan schrijft hij of zij dit op een briefje en steekt netjes zijn vinger op. Ik geef dit briefje aan het juiste raadslid. Dit kan wel een paar honderd keer tijdens een vergadering gebeuren.
Bij een keukendienst zorg ik ervoor dat de burgemeester, wethouders en hun bezoek drinken en maaltijden krijgen. Dat doe ik natuurlijk niet in mijn eentje. Hard werken is het wel. Een wethouder kan wel tien afspraken op een dag hebben. En gaat de burgemeester of een wethouder om 23.00 uur weg? Pas dan ga je alles opruimen”.

Wally wil graag dat iedereen lachend het pand uitloopt: “Daar kick ik op. Zo zei een mevrouw laatst: ‘Was er maar elke dag een concert in de burgerzaal. Dan kon ik elke dag arm in arm met jou naar boven lopen!’”

Bijzondere beroepen: bode Wally, Rotterdam, 1 juli 2019: https://www.rotterdam.nl/nieuws/bode-stadhuis/ (Artikel niet meer beschikbaar)

Klik hier voor de video met Wally, bode bij gemeente Rotterdam: www.instagram.com/tv/ByDgNldhXDC/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer