Een gezond bedrijf wordt om zeep geholpen: Fietspoint in Leiden

john zeegersFietspoint bij het Centraal Station van Leiden is een gezond, bloeiend en vakkundig bedrijf van de gebroeders Oldenburger met bewaakte stallingen, een reparatiewerkplaats, een fietsenwinkel en een verhuurservice.
John Zeegers kwam in 1985 bij Fietspoint in dienst, in 1999 werd hij bedrijfsleider. Eind november 2013 is voor hem en vijftien medewerkers ontslag aangevraagd bij uitkeringsinstantie UWV.

Na een in 2008 begonnen juridische strijd tussen de Nederlandse Spoorwegen en Oldenbuger, heeft het Gerechtshof uiteindelijk beslist in het voordeel van NS, in tegenstelling tot het vonnis van de kantonrechter in 2009 dat in het voordeel van de ondernemers was uitgevallen. Onderwerp van het geschil tussen beide partijen was een geplande verbouwing van de NS die ten koste zou gaan van de tunnel tussen de voor- en achterzijde van het station waar klanten van Fietspoint hun brommers en scooters stalden.
Met ingang van 1 juli 2014 worden de stallingen en de fietsenwinkel overgenomen door een reïntegratiebedrijf. Zeegers en zijn collega’s, allen vakmensen, komen dus op straat te staan. Niet alleen zij staan perplex, ook klanten zijn verontwaardigd en vol onbegrip over deze gang van zaken. “Vreselijk” en “jammer”, is hun commentaar. Niemand begrijpt dat een gezond bedrijf zo om zeep kan worden geholpen.

U P D A T E

Op dinsdag 1 april 2014 wordt om 13.15 uur de Petitie Stopzetting sluiting Fietspoint Leiden aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

Plaats: Statenpassage van het Tweede Kamergebouw, Plein, Den Haag
Datum en tijd: Dinsdag 1 april 2014, van 13.15 – 13.30 uur
Dit is een openbare bijeenkomst.

Op 19 december 2014 heeft de Commissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer vragen gesteld over de strategie van de NS met betrekking tot commerciële activiteiten op en rond het spoor. Klik hier voor downloaden van het Kamerstuk no. 2013D51353 Inbreng verslag van een schriftelijk overleg inzake de strategie van de Nederlandse Spoorwegen (NS) inzake commerciële activiteiten op en rond stations

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer