header2

citaat lama anagarika govinda


 

Annette Schulte

annette schulte 2Annette Schulte (1960) is van oorsprong psychiatrisch verpleegkundige en heeft in die hoedanigheid in de meest uiteenlopende hoeken van de GGZ gewerkt: verslavingszorg, TBS, daklozenopvang.
In 2008 kreeg ze een burn-out; ze was zogezegd ‘beleidsgetraumatiseerd’, boos en teleurgesteld over hoe het vak werd uitgehold door overmatige controle en beheersing vanuit het management. Schulte behoorde in die tijd bij de eerste verpleegkundigen die daarover in het openbaar een krachtig kritisch geluid lieten horen, onder meer via blogs op de site van Stichting Beroepseer.

Een decennium later leidt zij een sociale lokale onderneming onder de naam Boontjes doppen-empowerment in de gemeente Renkum voor mensen in zogenaamde ‘achterstandposities’ die het heft in eigen hand willen nemen. Dat kunnen mensen zijn die langdurig in de bijstand zitten of mensen die in een buurt wonen die aan het verloederen is.
Het gaat evenwel niet alleen om zelfsturing maar ook om ‘samensturing’.
Boontjesdoppen betekent uiteraard ‘je eigen zaken regelen’ of ‘je eigen problemen oplossen’ maar verwijst ook naar de sfeer die ontstaat als mensen rondom een tafel zitten om samen boontjes te doppen. Er is tijd en aandacht voor elkaar. Ieders verhaal telt! Wanneer je bezig bent met boontjesdoppen, word je deel van een groter geheel.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design