header2

citaat lama anagarika govinda


 

vrijdag, 08 juni 2018 16:36

Filmimpressie Start Alternatieven-kabinet

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

thijs jansen alternatievenkabinetVan de start van het Alteratieven-kabinet op 31 mei 2018 is een korte filmimpressie gemaakt door Motion Identity. Directeur Thijs Jansen van Stichting Beroepseer, initiatiefnemer van het Alternatieven-kabinet, vertelt over doel en werking van het kabinet dat bestaat “uit inspirerende mensen die proberen de wereld een stukje beter te maken: Er is dringend verandering nodig voor leerlingen, voor patiënten, voor burgers. Nu hebben we vaak te maken met hiërarchische en grootschalige organisaties waar de behoeften van patiënten, burgers en leerlingen eigenlijk secundair zijn”.

Corine Korrel, een van de kabinetsleden, zegt in haar toespraak dat we kinderen scheiden vanaf hun twaalfde jaar. Dat zouden we niet meer moeten doen. Ze komt met een voorstel, een alternatief, om daar een eind aan te maken. Het kan anders.
Op de video zien we ook Jason Bhugwandass twee columns voordragen over zijn persoonlijke ervaringen met jeugdhulp waar de focus is gericht op systemen die de menselijkheid en het vakmanschap van zorgverleners in de weg zitten.

Het Alternatieven-kabinet staat onder leiding van Jos de Blok van Buurtzorg. In zijn openingstoespraak benadrukte hij dat het in de zorg gaat om vakmanschap, vertrouwen en menselijk contact en niet om een product leveren.
De deelnemers aan de start kregen de gelegenheid aan te geven wat zij verwachten van het Alternatieven-kabinet.

Zie video onderaan. Duur: 3 min.

Klik hier voor een  geschreven verslag van de start van het Alternatieven-kabinet, met namen kabinetsleden: www.beroepseer.nl

Gerelateerde video

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design