header2

citaat lama anagarika govinda


 

vrijdag, 24 maart 2017 09:00

Gesprek met Thijs Jansen over macht en gezag en het wethouderschap

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

macht en gezag wethouderschapHet traditionele gezag van politici en bestuurders staat onder druk. Een beroep doen op formele posities volstaat niet meer. Om toch gezaghebbend te kunnen blijven optreden zullen lokale bestuurders nieuwe vormen van gezag moeten ontwikkelen.

Op ‘de woensdag wethoudersdag’ van de Wethoudersvereniging van 22 maart 2017, is wethouder Jocko Rensen uit Houten samen met collega-wethouders uit het land een verkenning gaan maken van de ‘moderne gezagsbronnen’ van wethouders: waar liggen voor hen de mogelijkheden voor het ontwikkelen, behouden en versterken van het gezag dat zo essentieel is bij het nemen en ten uitvoer brengen van publieke beslissingen?
Thijs Jansen, directeur van Stichting Beroepseer, gaf de wethouders een mini-college over modern gezag en het wethouderschap. 

Na afloop had de wethouder een gesrpek met Jansen over de verschillende niveaus van macht en gezag en de relatie tot leiderschap.
Wethouder Jocko Rensen - hij is de eerste ‘vloggende wethouder’ van Nederland - heeft naast zorg en welzijn ook communicatie en voorlichting in zijn portefeuille. Op zijn You Tube-kanaal staan bijna honderd door hem gemaakte video’s over alle mogelijke onderwerpen: van publieke waarden en crisisopvang tot schulden voorkomen en sociaal ondernemen.

Gerelateerde video

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design