header2

citaat lama anagarika govinda


 

donderdag, 24 december 2009 20:04

Howard Gardner over goed werk

Beoordeel dit artikel
(10 stemmen)

howard_ gardnerWat is goed werk? Wat zijn de voorwaarden voor goed werk? Daarover gaat de videoboodschap van Professor Howard Gardner. Hij bekleedt de leerstoel voor Cognitie- en Onderwijswetenschappen aan de Graduate School of Education van Harvard University (VS) en publiceerde meer dan 20 boeken, vertaald in 27 talen.

Hij is het meest bekend geworden met zijn theorie over verschillende soorten intelligentie, die hij voor het eerst in 1983 uiteen zette in het klassiek geworden boek `Frames Of Mind. The Theory Of Multiple Intelligences´. Hij ontving o.a. de MacArthur Genius Award en meer dan twintig eredoctoraten. Met onderzoek naar goed werk is hij vanaf 1995 bezig. Sindsdien is hij met Mihaly Csikszentmihalyi en William Damon de trekker van het GoodWork Project.  
In deze videoboodschap vat Gardner een aantal kern-inzichten samen uit het project.

Voor wie in het Nederlands verder wil lezen: in het boek Beroepstrots is een in het Nederlands vertaald artikel van de drie initiatiefnemers van het project te vinden met een uitgebreid overzicht van de resultaten van het Good Work Project.
In 2010 zijn de School voor Politiek en Bestuur van de Universiteit Tilburg (Thijs Jansen) en de Stichting Beroepseer een samenwerking met Gardners Good Work Project gestart. Wie hierin geinteresseerd is kan contact opnemen met Thijs Jansen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor meer info over boek Beroepstrots.

Gerelateerde video

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design