header2

citaat lama anagarika govinda


 

dinsdag, 18 april 2017 14:37

Factsheet arbeidsmarkt Overheid: Opnieuw daling ambtenaren

Beoordeel dit artikel
(1 Stem)

Het UWV verwacht naar aanleiding van de nieuwste Facsheet arbeidsmarkt Overheid tussen 2017 en 2020 opnieuw een daling van het aantal banen bij de overheid. Het gaat om een lichte daling van 8.000 banen van overheidsmedewerkers. Ter vergelijking: tussen 2010 en 2015 kromp het personeelsbestand bij de overheid met 50.000 personen. Met name bij gemeenten, provincies en bij defensie nam het aantal medewerkers sterk af. In 2016 bleef het aantal banen bij de overheid stabiel. Het UWV is een overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA, de Ziektewet en verder de Wajong, de Toeslagenwet en de WAZ.

De krimp bij de overheid is onder andere het gevolg van een nauwere samenwerking tussen gemeenten. Daarnaast verdwijnt een deel van de administratieve taken door automatisering en digitalisering. Een derde van het overheidspersoneel heeft op dit moment een economisch-administratieve functie (denk aan secretaresses of receptionisten). In dit soort beroepen worden de kansen om een baan te vinden of te behouden steeds kleiner.
Er zijn ook beroepen bij de overheid met relatief goede kansen op een baan. Zo is er grote vraag naar financieel specialisten en hoogopgeleide ICT’ers. Daarnaast zijn er kansen voor onder andere technisch personeel grond-, weg- en waterbouw (gww), brandweerlieden en adviseurs bodemonderzoek en –sanering.

Download Factsheet arbeidsmarkt Overheid, 18 april 2017: www.uwv.nl

factsheet arbeidsmarkt overheid uwv april 2017

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design