header2

citaat lama anagarika govinda


 

donderdag, 17 mei 2018 10:17

VWO Frans. Hardcore trauma

Beoordeel dit artikel
(16 stemmen)

Het is donderdag. Vanmiddag 17 mei 2018 om vijf uur komt het correctievoorschrift voor het VWO-examen Frans. Ik verwacht er niets van en heb medelijden met de twintig docenten die gisteren hebben gewerkt aan het kloppend maken daarvan.

Dat zal ze niet zijn gelukt en dat kan niemand ze verwijten. Als de vraag is: Kerst vieren wij in A maart, B juni, C september dan kun je lang sleutelen aan het antwoordmodel, het komt niet goed. C is niet het goede antwoord, maar wel het minst slechte. Dus het correcte antwoord is C. Je loopt 20 van de 50 punten mis door dit soort onzin.

Ik had een uitmuntend eindexamen verwacht. Er was vorig jaar veel aandacht geweest voor de kwaliteit van de examens Frans en er waren garanties afgegeven. Dat mocht en zou nooit meer gebeuren. Er is een heel arsenaal aan voorzorgsmaatregelen getroffen. Het heeft niet geholpen.
http://www.franszelfsprekend.nl/weblog/?topic=algemene-opmerkingen-over-vwo-examen-frans-van-15-mei-2018

Dit betekent maar één ding. Ze kunnen het definitief niet. De minister moet ingrijpen. Het herexamen moet NU uit de kast en moet NU kloppend gemaakt worden. Dit heeft haast.

Ik ben te boos om grappig te doen over dit astronomische brevet van onvermogen. Ik heb Aegon vanochtend gevraagd te kijken naar een jaar gratis rechtsbijstandsverzekering voor alle kandidaten VWO Frans. Verder kan ik niks meer verzinnen. Iedereen heeft medelijden met de getraumatiseerde kandidaten, maar wie denkt er aan de gedesillusioneerde docent?

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design