header2

citaat lama anagarika govinda


 

dinsdag, 13 maart 2018 12:55

Nieuw: Prijs voor publieke sociologie. Inzenden kan tot 1 april 2018

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

In 2018 wordt voor het eerst de Prijs voor publieke sociologie uitgereikt. Deze prijs is voor Nederlandse sociologen die zich op een interessante en vernieuwende manier engageren met een publiek. Dat publiek kan specifiek zijn, bijvoorbeeld omdat het een gezamenlijke zorg heeft, maar ook breed. De prijs kan naar een socioloog gaan die in een aansprekend essay een nieuw perspectief op een maatschappelijk probleem geeft. Maar het kan ook gaan om een dialoog met een protestbeweging, om een samenwerking met kunstenaars waarin gezocht wordt naar een nieuwe verbeelding van sociologische inzichten, of om een bijdrage aan een lesmethode voor professionals.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Het doel van de prijs is erkenning te geven aan zulke sociologische verbintenissen als belangrijk onderdeel van de wetenschap en om experimenten met zulk engagement te stimuleren.

Nederland kent een rijke traditie van publiek geëngageerde sociologie. Om die traditie te eren en nieuwe vormen van publieke sociologie te stimuleren stellen de Nederlandse Sociologische Vereniging en Sociale Vraagstukken deze nieuwe prijs in.

dag van de sociologie 2018De prijs bestaat uit 1000 euro. Ook publiceert het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken graag een interview met de winnaar. De uitreiking van de prijs vindt plaats op de Dag van de Sociologie op 14 juni 2018 op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De prijs is voor sociologen die minder dan tien jaar geleden afgestudeerd of gepromoveerd zijn. Dit is om erkenning en stimulans te geven aan juist jonge generaties, waarvoor de druk zich te concentreren op puur academisch werk het grootst is. De prijs staat open voor alle sociologen: zij hoeven niet te werken op een universiteit. Wel gaat het om sociologen die zich vanuit hun rol als socioloog engageren.

Voor wie wil meedoen: inzendingen voor 1 april 2018 sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een inzending mag een voordracht zijn maar dat hoeft niet. Inzendingen bestaan uit een brief waarin kort uiteen wordt gezet wat de inzending behelst, op wie die is gericht en met wie wordt samengewerkt. En het werk zelf, of een illustratie daarvan: een stuk beeldmateriaal, een essay, een verslag van een belangrijke workshop.

Meer info bij Sociale Vraagstukken: Call voor inzendingen: de prijs voor publieke sociologie 2018: www.socialevraagstukken.nl

Sociologische bibliotheek

Dankzij een inititiatief van de Nederlandse Sociologische Vereniging zijn de archieven van alle Nederlandse sociologische tijdschriften gedigitaliseerd door de bibliotheek van de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG).
Het project is afgerond in het najaar van 2017. In totaal zijn er 207 jaargangen, 10.494 documenten, 99.909 pagina’s gescand, geknipt, schoongemaakt, gecontroleerd, geïmporteerd en voorzien van metadata. De tijdschriften Mens(ch) en Maatschappij, Amsterdams Sociologisch Tijdschrift, Sociologische Gids, Beleid en Maatschappij en het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken zijn nu te vinden in het tijdschriftarchief van de University Press of Groningen. Zie: https://www.rug.nl

Nederlandse Sociologische Vereniging: www.nsv-sociologie.nl

tijdschriftarchief 

 

 

 

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design