header2

citaat lama anagarika govinda


 

donderdag, 23 februari 2017 10:00

Het achterhoofd, kort verhaal door Jordi Lammers, 'writer in residence' bij Beroepseer

Beoordeel dit artikel
(5 stemmen)

jordi lammersJordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer. Hij schrijft regelmatig voor ons een verhaal over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan? Vandaag publiceren wij zijn vierde verhaal, Het achterhoofd.

Begin van Het achterhoofd:
--- Een kleine rode zon boven het water. De ochtend ontvouwt zich als een koorlied. Langzaam, geluid na geluid, bouwt de samenzang zich op. Eerst horen we het tjirpen van de krekels. Dan het zingen van de vogels. En vervolgens horen we de kikkers in het water plonsen. In sommige dramafilms komt er na een tijdje een moment waarop alles samenvalt. Een paar seconden dat iedereen meezingt en je recht in de ziel van de personages kunt kijken. As it is in heaven. Maar deze ochtend krijgt een ander einde. Een perfecte harmonie blijft uit.---
Verder lezen, klik hier.

Jordi Lammers is een twintigjarige student Nederlands uit Nijmegen. In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen en gedichten, die onder andere op zijn webblog http://jordiilammers.tumblr.com te lezen zijn.
Voor het boek Het alternatief voor de zorg (2015) schreef hij het gedicht Mensenhanden.
Wie op de hoogte van zijn werk wil blijven, kan hem volgen op Twitter (@ladoublemers).
Vorig collegejaar (2015-2016) was hij de campusdichter van de Radboud Universiteit. In dit zelfde jaar behaalde hij de finale van de landelijke schrijfwedstrijd Write Now.
Op 25 november november 2016 maakte bliotheek Gelderland Zuid bekend dat Lammers een prijs krijgt vanwege zijn bijdrage aan de taalcultuur in de regio Nijmegen.

Klik hier voor eerste verhaal: Handen en voeten (28 september 2016).
Klik hier voor tweede verhaal: De achterkant van de zon (26 oktober 2016)
Klik hier voor derde verhaal: Ziekenhuiskunst (27 november 2016)

 

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design