header2

citaat lama anagarika govinda


 

webshop beroepseer 5Hack Talk 4: Next Gen Hackers

Van 13 februari 2018 19:00 tot 13 februari 2018 21:00

In Rotterdam

Categorieën: Studieavond


De volgende generatie hackers komt eraan. Deze tieners zijn handiger dan anderen in het uitproberen, breken en maken van informatietechnologie. Vaak blijven ze ongezien, totdat het een keer misgaat. Ze worden van school gestuurd omdat ze het netwerk plat hebben gelegd, geworven door cybercriminelen of krijgen een rechtszaak omdat ze een bedrijf hebben gehackt. Gelukkig gaat het meestal goed: hun talent wordt ontdekt en ze krijgen een belangrijke IT-functie op school of al op jonge leeftijd een goed betaalde baan in de cybersecurity.

Met de Hack Talk in Rotterdam op 13 februari 2018 willen Tek Tok en Club Worm jonge talenten aan de goede kant houden door hen en hun leraren, ouders en verzorgers te laten zien dat cybersecurity een interessante sector is met veel mogelijkheden en creativiteit. Duidelijk wordt gemaakt waar de grenzen liggen en wordt geadviseerd wat men het beste kan doen als jonge hackers de grenzen passeren.

Programma

  • Jurre Groenendijk (15 jaar) maakt zijn school veiliger, onder andere door de kluisjes te hacken en het netwerk te testen. Zijn pa Jilles, zelf ook hacker, komt ook mee.
  • Anouk Vos, Innovation Lead bij Revnext geeft een update over de Rotterdamse Cyberwerkplaats, waar jongeren die het minder goed op school doen, maar wel handig zijn met computers, leren hacken. Zawadi Done is net 18 jaar en een van de studenten bij de Cyberwerkplaats. Hij heeft al aardig wat Responsible Disclosures op zijn naam staan, waarvan 17 ook zijn erkend. Echter, niet elke organisatie reageert adequaat op zijn meldingen, waaronder ook zijn school...
  • Barry van Kampen van de Utrechtse hackerspace Randomdata geeft een update over Hack in de Klas, waar scholieren leren hacken.
  • Floor Jansen van Team High Tech Crime van de Nederlandse politie vertelt hoe we jonge computercriminelen aan de goede kant kunnen krijgen. Samen met Lisanne van Dijk van het Openbaar Ministerie nemen we een rechtszaak door, waarbij het publiek mag oordelen en een alternatieve straf geven aan de jonge dader.
  • Edwin van Andel, CEO van Zerocopter vertelt hoe met hacklessen in de klas de Next Gen Hackers aan de goede kant is te krijgen. Samen met Victor Gevers, voorzitter van GDI en andere leden van de Guild of Grumpy Grey Old Hackers, velt hij een oordeel in de zaak die het OM aandraagt. Derde lid van de GGGOH is Mattijs van Ommeren, Security Consultant bij Nixu. Hoe zorgt dit wijze driemanschap ervoor dat de Next Gen Hackers niet afdwalen naar the dark side?

  • In de hacktualiteiten wordt teruggeblikt op het Chaos Computer Congress (27-31 december), de Safer Internet Day (6 februari) en de workshop van die middag met organisaties die zich bezighouden met Next Gen Hackers

  • VJ Pleun en DJ Jos maken het feest compleet.

Datum en tijd: Dinsdag 13 februari, van 19.00 - 21.00 uur;  inloop vanaf 18.30 uur
Plaats: Worm Club, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
Entree: Gratis

Aanmelden en meer info bij Worm Club:  https://worm.org

Zie ook Hack Talk: https://hacktalk.nl

 

2018-02-13 19:00:00
2018-02-13 21:00:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design